Safari 8 (Yosemite): Favorieten en Top Sites bekijken

This article has been archived and is no longer updated by Apple.

U kunt uw favoriete websites en de websites die u het laatst hebt bezocht snel weergeven op de pagina met favorieten en Top Sites. U kunt ook op het adres- en zoekveld klikken om uw favorieten onder dit veld weer te geven.

Safari-venster met symbolen van favoriete websites op de pagina met favorieten en Top Sites
  • De pagina met favorieten en Top Sites bekijken:
    Open een nieuw venster of tabblad, of kies 'Geschiedenis' > 'Toon Top Sites'. Om naar een andere weergave te gaan, klikt u op de knop 'Favorieten'  of op de knop 'Top Sites' rechtsboven aan de pagina. Als uw favorieten niet worden weergegeven wanneer u een nieuw venster of tabblad opent, wijzigt u de instellingen in het paneel 'Algemeen' in het voorkeurenvenster van Safari.
    Safari-venster met Top Sites met de speldknop en de verwijderknop op de miniatuur van een website
  • Een website openen vanuit de pagina met favorieten en Top Sites:
    Klik op het symbool of de miniatuur van de website.
  • Vanuit het adres- en zoekveld naar een favoriete website gaan:
    Klik op het adres- en zoekveld en klik vervolgens op een symbool in de lijst met favoriete websites die onder het veld wordt weergegeven. De lijst met favorieten wordt niet weergegeven als u in het veld klikt terwijl u de pagina met favorieten en Top Sites bekijkt.
    Het adres- en zoekveld van Safari met daaronder de symbolen van favoriete websites
  • Een website toevoegen aan de pagina met favorieten en Top Sites:
    Sleep een bladwijzer van de navigatiekolom naar de pagina met favorieten en Top Sites, of sleep een URL of koppeling uit een bericht, document of andere bron naar de pagina.

U kunt ook op de knop met het plusteken  in het adres- en zoekveld klikken, de muisknop ingedrukt houden en vervolgens 'Favorieten' of 'Top Sites' uit het menu kiezen. De knop met het plusteken verschijnt links van het adres- en zoekveld wanneer u de aanwijzer op het veld houdt.

• Onderdelen rangschikken op de pagina met favorieten en Top Sites: Sleep de miniaturen of symbolen van de websites naar een andere positie. Om een onderdeel in Favorieten te kopiëren, houdt u de Option-toets ingedrukt terwijl u het onderdeel sleept.

• Onderdelen verwijderen: Sleep een onderdeel uit het venster totdat u een rookwolkje ziet. In Top Sites kunt u ook uw aanwijzer op de miniatuur van de website houden en vervolgens op het verwijdersymbool  dat verschijnt klikken.

• Een website permanent in Top Sites weergeven: Houd de aanwijzer op de miniatuur van de website en klik vervolgens op het speldsymbool  dat verschijnt. Klik opnieuw op het speldsymbool om de website los te koppelen, zodat de website kan worden vervangen door andere websites.

• Een andere bladwijzermap in Favorieten weergeven:
    Kies 'Safari' > 'Voorkeuren', klik op 'Algemeen' en kies een optie uit het venstermenu 'Favorieten toont'.
  • Het aantal websites in Top Sites wijzigen:
    Kies 'Safari' > 'Voorkeuren', klik op 'Algemeen' en kies een optie uit het venstermenu 'Top Sites toont'.
Published Date: 15-sep-2017
Helpful?