Safari 8 (Yosemite): Administrer cookies og data fra websteder

Denne artikel er blevet arkiveret og opdateres ikke længere af Apple.

Safari accepterer som standard kun cookies og webstedsdata fra de websteder, du besøger. Det kan forhindre annoncører i at lagre data på din Mac. Du kan ændre muligheder i Safaris indstillinger, så Safari altid accepterer eller altid blokerer cookies og andre data fra websteder.

Important:   Hvis du ændrer dine cookie-indstillinger eller fjerner cookies og data fra websteder i Safari, kan der ske lignende ændringer i andre programmer, inklusive Dashboard.

Vælg Safari > Indstillinger, klik på Anonymitet, og gør derefter et af følgende:

Vælg, hvilke cookies og data fra websteder der skal accepteres: Vælg en mulighed til “Cookies og data fra websteder”:

• Bloker altid: Safari tillader ikke nogen websteder, tredjeparter og annoncører at lagre cookies og andre data på din Mac. Det kan forhindre nogle websteder i at fungere korrekt.

• Tillad kun fra aktuelt websted: Safari accepterer kun cookies og webstedsdata fra de websteder, du besøger nu. Websteder indeholder ofte integreret indhold fra andre kilder. Safari tillader ikke disse tredjeparter at opbevare eller få adgang til cookies eller andre data.

• Tillad fra websteder, jeg besøger: Safari accepterer kun cookies og webstedsdata fra de websteder, du besøger. Safari bruger dine eksisterende cookies til at afgøre, om du har besøgt et websted før. Hvis du vælger denne mulighed, er du med til at forhindre websteder med integreret indhold på andre websteder, som du besøger, i at lagre cookies og data på din Mac.

• Tillad altid Safari tillader alle websteder, tredjeparter og annoncører at lagre cookies og andre data på din Mac.

Fjern arkiverede cookies og data: Klik på Fjern alle data fra websteder, eller klik på Oplysninger, vælg et eller flere websteder, og klik derefter på Fjern.

Når du fjerner dataene, nedsættes sporing muligvis, men det kan også logge dig ud af websteder eller andre webstedets funktioner.

Se, hvilke websteder der arkiverer cookies eller data: Klik på Oplysninger.

Bed websteder om ikke at spore dig: Nogle websteder sporer dine browseraktiviteter, når de leverer indhold, og på den måde kan de bedre vælge, hvad de skal vise dig. Du kan få Safari til at bede websteder og deres tredjepartsleverandører af indhold (inkl. annoncører) om ikke at spore dig.

Når denne mulighed er slået til, vil Safari bede webstedet om, at du ikke bliver sporet, hver gang du henter indhold, men webstedet bestemmer selv, om det vil efterkomme denne anmodning.

Udgivelsesdato: 15-09-2017