Safari 8 (Yosemite): Hantera cookies och webbplatsdata

Som förval godkänner Safari enbart cookies och webbplatsdata från webbplatser du besöker. Detta förhindrar att vissa annonsörer lagrar data på din dator. Du kan ändra alternativen i Safari-inställningarna så att Safari alltid godkänner eller alltid blockerar cookies och andra webbplatsdata.

Important:   Om du ändrar inställningarna för cookies eller tar bort cookies och webbplatsdata i Safari kan de även ändras i eller tas bort från andra program, inklusive Dashboard.

Välj Safari > Inställningar, klicka på Integritetsskydd och gör sedan något av följande:

Ändra vilka cookies och webbplatsdata som accepteras: Välj ett alternativ för ”Cookies och webbplatsdata”:

• Blockera alltid: Safari låter inte webbplatser, tredje part eller annonsörer lagra cookies och andra data på din dator. Detta kan leda till att vissa webbplatser inte fungerar ordentligt.

• Tillåt endast från aktuell webbplats: Safari godkänner enbart cookies och webbplatsdata från den webbplats som du besöker just nu. Webbplatser har ofta inbäddat innehåll från andra källor. Safari tillåter inte dessa tredje parter att lagra eller komma åt cookies eller andra data.

• Tillåt från webbplatser jag besöker: Safari godkänner enbart cookies och webbplatsdata från webbplatser du besöker. Safari använder dina befintliga cookies till att avgöra om du har besökt en webbplats tidigare. Detta alternativ hindrar webbplatser med inbäddat innehåll på andra webbplatser, som du besöker, från att lagra cookies och data i datorn.

• Tillåt alltid: Safari låter webbplatser, tredje part och annonsörer lagra cookies och andra data på din dator.

Ta bort sparade cookies och data: Klicka på Ta bort alla webbplatsdata, eller klicka på Detaljer, markera en eller flera webbplatser och klicka på Ta bort.

Att ta bort dessa data kan minska spårningen, men kan även logga ut dig från webbplatser eller ändra deras beteende.

Se vilka webbplatser som sparar cookies eller data: Klicka på Detaljer.

Be webbplatser att inte spåra dig: Vissa webbplatser spårar dina surfaktiviteter så att de ska kunna skräddarsy innehållet efter dig. Du kan låta Safari begära att webbplatser och deras innehållsleverantörer (inklusive annonsörer) inte spårar dig.

När det här alternativet är påslaget lägger Safari till en begäran om att inte spåra dig varje gång Safari hämtar innehåll från en webbplats, men det är upp till webbplatsen att respektera denna begäran.

Publiceringsdatum: 2015-jun-11