Safari 8 (Yosemite): Cookies en websitegegevens beheren

This article has been archived and is no longer updated by Apple.

Safari accepteert standaard alleen cookies en websitegegevens van websites die u bezoekt. Zo wordt voorkomen dat bepaalde adverteerders gegevens op uw Mac bewaren. U kunt de opties aanpassen in het voorkeurenvenster van Safari, zodat cookies en andere websitegegevens altijd worden geaccepteerd of geblokkeerd.

Important:   Wanneer u in Safari uw cookievoorkeuren wijzigt of cookies en websitegegevens verwijdert, kunnen deze onderdelen ook worden gewijzigd of verwijderd in andere programma's, zoals Dashboard.

Kies 'Safari' > 'Voorkeuren', klik op 'Privacy' en voer vervolgens een of meer van de volgende stappen uit:

Instellen welke cookies en websitegegevens worden geaccepteerd: Selecteer een optie voor 'Cookies en websitegegevens':

• Blokkeer altijd: Websites, derden en adverteerders kunnen geen cookies of andere gegevens op uw Mac bewaren. Hierdoor werken bepaalde websites mogelijk niet goed.

• Alleen van huidige website: Safari accepteert alleen cookies en websitegegevens van de website die u momenteel bezoekt. Op websites wordt vaak ingebed materiaal van andere bronnen gebruikt. Safari staat niet toe dat deze derden cookies of andere gegevens bewaren of opvragen.

• Alleen van sites die ik bezoek: Safari accepteert alleen cookies en websitegegevens van websites die u bezoekt. Aan de hand van uw bestaande cookies wordt bepaald of u een website al eerder hebt bezocht. Als u deze optie selecteert, kunnen websites waarvan materiaal is ingebed in andere websites die u bezoekt, geen cookies en gegevens op uw Mac bewaren.

• Sta altijd toe: Websites, derden en adverteerders kunnen cookies en andere gegevens op uw Mac bewaren.

Bewaarde cookies en gegevens verwijderen: Klik op 'Verwijder alle websitegegevens', of klik op 'Details', selecteer een of meer websites en klik op 'Verwijder'.

Als u deze gegevens verwijdert, wordt uw gedrag mogelijk minder gevolgd, maar kan het zijn dat u wordt uitgelogd van websites of dat websites zich anders gedragen.

De websites weergeven die cookies en andere gegevens bewaren: Klik op 'Details'.

Websites vragen u niet te volgen: Sommige websites die u bezoekt volgen uw surfgedrag, zodat ze hun webmateriaal nog specifieker op uw interesses kunnen afstemmen. U kunt Safari een verzoek laten indienen bij websites en hun externe contentleveranciers (waaronder adverteerders) om u niet te volgen.

Telkens wanneer materiaal van een website wordt opgehaald, wordt een verzoek toegevoegd om u niet te volgen. Het is wel zo dat websites zelf bepalen of ze aan dit verzoek voldoen.

Published Date: 15-sep-2017
Helpful?