Time Machinen paikalliset tilannevedokset

Time Machinen avulla voit palauttaa tiedostoja Macissa olevien tiedostojen paikallisten tilannevedosten avulla, vaikka Time Machinen varmuuskopiolevy ei olisi saatavilla.

Time Machinen varmuuskopiolevy ei välttämättä ole aina saatavilla, joten Time Machine tallentaa osan varmuuskopioista Maciin. Nämä ovat paikallisia tilannevedoksia.

Paikallisten tilannevedosten käyttäminen

Kun varmuuskopiolevy ei ole saatavilla, Time Machine käyttää automaattisesti paikallisia tilannevedoksia auttaakseen sinua tiedostojen palauttamisessa. Yhdistä varmuuskopiolevy uudelleen, niin käytettävissä on vielä enemmän varmuuskopioita.

Lue, miten voit palauttaa tiedostoja Time Machinen avulla

Paikallisten tilannevedosten tallennustiheys

Time Machine tallentaa käynnistyslevystäsi yhden tilannevedoksen noin tunnin välein ja säilyttää sen 24 tunnin ajan. Tämän lisäksi se säilyttää tilannevedoksen viimeisestä onnistuneesta Time Machine -varmuuskopiosta, kunnes tarvitaan tilaa. macOS High Sierrassa ja uudemmissa tallennetaan uusi tilannevedos ennen minkään macOS-päivityksen asentamista.

Paikallisten tilannevedosten tallennustilan käyttäminen

Sinun ei tarvitse miettiä, kuinka paljon tilaa paikalliset tilannevedokset vievät, sillä ne eivät vie eri tehtäviin, kuten tiedostojen lataamiseen, tiedostojen kopiointiin tai uusien ohjelmistojen asentamiseen, tarvittavaa tallennustilaa. Mac laskee tilannevedosten käyttämän tilan käytettävissä olevaksi tallennustilaksi.

Tästä huolimatta Time Machine tallentaa tilannevedoksia vain sellaisille levyille, joilla on runsaasti vapaata tilaa, ja poistaa tilannevedoksia automaattisesti, kun ne vanhenevat tai kun tarvitaan tilaa muita asioita varten.

Jos haluat poistaa paikalliset tilannevedokset manuaalisesti, poista automaattiset varmuuskopiot käytöstä tilapäisesti:

1. Avaa Time Machine -asetukset:

• Valitse Time Machine ‑asetukset valikkorivin Time Machine ‑valikostaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

• macOS Venturassa ja uudemmissa valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset, klikkaa sivupalkissa Yleiset ja klikkaa sitten oikealla Time Machine.

• macOS Montereyssa ja aiemmissa valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Time Machine.

2. Poista automaattiset varmuuskopioinnit käytöstä Time Machine -asetuksissa:

• macOS Venturassa ja uudemmissa klikkaa Valinnat, valitse Varmuuskopioinnin tiheys -ponnahdusvalikosta Käsin ja klikkaa sitten Valmis.

• Jos käytössä on macOS Monterey tai vanhempi, poista Varmuuskopioi automaattisesti -asetuksen valinta tai käytä päällä/pois-kytkintä sen mukaan, mitä näet.

3. Odota muutama minuutti, kunnes paikalliset tilannevedokset on poistettu. Ota sitten automaattinen varmuuskopiointi uudelleen käyttöön. Time Machine muistaa käyttämänsä varmuuskopiolevyt.