OS X Yosemite: Ingebouwde mappen

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Important:   De naam van uw thuismap en bepaalde andere mappen kan niet worden gewijzigd. Het is raadzaam om de standaardmappen van uw Mac niet te verplaatsen of een andere naam te geven. Veel van deze mappen hebben speciale functies die vereist zijn voor een goede werking van uw Mac.

Programma's

Deze map bevat allerlei programma's, zoals Mail, Agenda en Safari. Programma's in deze map worden ook weergegeven in Launchpad. Als u probeert een programma uit de map 'Programma's' te slepen, wordt het programma niet verplaatst. In plaats daarvan wordt een alias voor het programma aangemaakt.

Bibliotheek

Deze map bevat lettertypen, internetplugins en andere onderdelen die worden gebruikt voor programma's die voor alle gebruikers van uw Mac beschikbaar zijn. Bewaar in deze map geen bestanden en mappen die u zelf aanmaakt. Bewaar die onderdelen in de map 'Documenten', in de map van iCloud Drive of op het bureaublad.

Systeem

Deze map bevat het besturingssysteem OS X. U kunt de naam en locatie van de systeemmap en die van de onderdelen in deze map niet wijzigen.

Gebruikers

Deze map bevat de thuismappen van alle personen die als gebruiker op uw Mac zijn ingesteld. Wanneer u bent ingelogd, ziet het symbool van uw thuismap eruit als een huis. De andere thuismappen zien eruit als gewone mappen. Als u uitlogt en iemand anders inlogt, verandert het symbool van de thuismap van die persoon in een huis. Deze map bevat ook de map 'Gedeeld'. De onderdelen in de map 'Gedeeld' zijn beschikbaar voor iedereen die uw Mac gebruikt.

Thuismap

Uw gebruikersnaam is ook de naam van uw thuismap. De thuismap bevat mappen voor de bestanden die u op het bureaublad bewaart, maar ook voor downloads, afbeeldingen, documenten, films, muziek en openbare bestanden.

U kunt uw bestanden ordenen door mappen aan te maken in de map 'Documenten', in de map van iCloud Drive of op het bureaublad. Als het niet lukt om een map aan te maken, is het misschien niet mogelijk om op die locatie onderdelen toe te voegen. U kunt bijvoorbeeld geen mappen aanmaken in het gedeelte Al mijn bestanden van de navigatiekolom van de Finder.

Publicatiedatum: 15-sep-2017