Pages for iOS (iPhone, iPod touch): Objektien kerrostaminen, ryhmittäminen ja lukitseminen

This article has been archived and is no longer updated by Apple.
Objektien kerrostaminen, ryhmittäminen ja lukitseminen
Objektien kerrostaminen, ryhmittäminen ja lukitseminen Pages-dokumentissa

Voit kerrostaa tekstiä ja objekteja syvyysvaikutelman luomiseksi sivulle. Sen jälkeen voit siirtää objekteja ylemmäs (eteenpäin) tai alemmas (taaksepäin) pinossa.

Voit ryhmittää monta objektia yhteen, jotta voit siirtää niitä, muuttaa niiden kokoa ja pyörittää niitä yhtenä yksikkönä. Jos haluat estää objektin tahattoman siirtämisen, muokkaamisen tai poistamisen, voit lukita sen.

Objektien kerrostaminen

1. Vedä objektia siten, että se on päällekkäin yhden tai useamman muun objektin kanssa.

2. Napauta ensin Muoto-painike ja sitten Järjestä.

3. Napauta objektia ja vedä sitten Siirrä taakse/eteen -liukusäädintä, kunnes objekti on haluamassasi kerroksessa.

Objektien ryhmittäminen tai erottaminen

1. Pidä objektia painettuna ja napauta sitten toisella sormella muita objekteja, jotka haluat ryhmittää.

2. Nosta sormesi näytöltä ja napauta Ryhmitä.

Yksi sormi pitämässä kuviota ja toinen napauttamassa erillistä kuviota

Jos haluat erottaa objektit, napauta ryhmää ja napauta sitten Erota.

Objektien lukitseminen tai avaaminen

Lukittua objektia ei voida siirtää, poistaa tai muokata millään tavalla ennen lukituksen avaamista.

Lukittu objekti, jossa on himmennetyt valintakahvat
  1. Valitse yksi tai useampi objekti ja napauta sitten Muoto-painike.

2. Napauta Järjestä, pyyhkäise sitten ylöspäin ja napauta säätimien alaosassa Lukitse.

Jos Lukitse ei ole näkyvissä, objektin asetus on Tekstin mukaan. Napauta Rivitys, laita Tekstin mukaan -asetus pois päältä ja yritä uudelleen.

Voit avata objektin lukituksen napauttamalla sitä ja napauttamalla sitten Avaa.

Published Date: 26.5.2018
Helpful?