Safari 6/7 (Mavericks): Administrer informasjonskapsler og annen nettsteddata

This article has been archived and is no longer updated by Apple.

Nettsteder lagrer ofte informasjonskapsler og andre data på enheten. Disse dataene kan inkludere informasjon som du har oppgitt, for eksempel navnet, e-postadressen og valg. Disse dataene hjelper med å identifisere deg når du kommer tilbake til nettstedene slik at de kan levere tjeneste og vise informasjon som kan være av interesse for deg.

Som standard, aksepterer Safari informasjonskapsler og nettsidedata kun fra nettsider du besøker. Dette bidrar til å hindre enkelte annonsører fra å lagre informasjon på enheten din. Du kan endre alternativer i Safari-valg slik at Safari alltid godtar eller alltid blokkerer informasjonskapsler og annen nettsidedata.

Viktig: Hvis du endrer innstillinger for informasjonskapsler eller fjerner informasjonskapsler og andre nettsteddata i Safari, kan det også endre eller fjerne dem i andre programmer, inkludert Dashboard.
Velg Safari > Valg, klikk på Personvern, og gjør deretter ett av følgende:
Alternativ Beskrivelse
Se hvilke nettsteder som arkiverer informasjonskapsler eller data: Klikk på Detaljer.
Fjern arkiverte informasjonskapsler og data: Klikk på Fjern alle nettsteddata, eller klikk på Detaljer, marker et eller flere nettsteder, og klikk deretter på Fjern.

Hvis du fjerner informasjon som er arkivert av et nettsted, kan det være at nettstedet ikke lenger kan tilby de samme tjenestene som tidligere.

Endre hvordan informasjonskapsler og nettsteddata blokkeres: Velg et alternativ i «Blokker informasjonskapsler og andre nettsteddata»-delen.
Tillat informasjonskapsler midlertidig: Hvis et nettsted krever at du tillater informasjonskapsler, kan du midlertidig markere Aldri i «Blokker informasjonskapsler og andre nettsteddata»-delen. Etter at du forlater nettstedet, velger du et annet alternativ for blokkering av informasjonskapsler og data, og fjerner deretter informasjonskapslene siden arkiverte.
Published Date: 11.sep.2017
Helpful?