Safari 6/7 (Mavericks): Cookies en andere websitegegevens beheren

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Websites bewaren vaak cookies en andere gegevens op uw apparaat. Hierbij kan het gaan om gegevens die u hebt verstrekt, zoals uw naam, e-mailadres en voorkeuren. Aan de hand van deze gegevens kunnen websites u herkennen bij herhaald bezoek, zodat ze u bepaalde diensten kunnen bieden en informatie kunnen weergeven die u mogelijk interessant vindt.

Safari accepteert standaard alleen cookies en websitegegevens van websites die u bezoekt. Zo wordt voorkomen dat bepaalde adverteerders gegevens op uw apparaat bewaren. U kunt de opties aanpassen in het voorkeurenvenster van Safari zodat cookies en andere websitegegevens altijd worden geaccepteerd of geblokkeerd.

Belangrijk: Wanneer u in Safari voorkeuren voor cookies wijzigt of cookies en andere websitegegevens verwijdert, kan dit tot vergelijkbare wijzigingen leiden in andere programma's, zoals Dashboard.
Kies 'Safari' > 'Voorkeuren', klik op 'Privacy' en voer vervolgens een of meer van de volgende stappen uit:
Optie Beschrijving
De websites weergeven die cookies en andere gegevens bewaren Klik op 'Details'.
Bewaarde cookies en gegevens verwijderen Klik op 'Verwijder alle websitegegevens', of klik op 'Details', selecteer een of meer websites en klik op 'Verwijder'.

Het verwijderen van informatie die door een website is bewaard kan invloed hebben op de dienstverlening door de website.

Instellen hoe cookies en websitegegevens worden geblokkeerd Selecteer een optie in het gedeelte 'Blokkeer cookies en andere websitegegevens'.
Cookies tijdelijk toestaan Als u cookies moet gebruiken voor een bepaalde website, kunt u tijdelijk de optie 'Nooit' selecteren in het gedeelte 'Blokkeer cookies en andere websitegegevens'. Nadat u de website hebt gesloten, selecteert u een andere optie voor het blokkeren van cookies en gegevens en verwijdert u de cookies die bij de pagina zijn bewaard.
Publicatiedatum: 11-sep-2017