Safari 6/7 (Mavericks): Yksityisen selauksen käyttäminen

Tämä artikkeli on arkistoitu eikä Apple enää päivitä sitä.

Yksityistä selausta käytettäessä Safari ei muista sivuja, joilla käyt, eikä syötä automaattisesti tietojasi. Avoinna olevia verkkosivuja ei tallenneta iCloudiin, joten ne eivät ole käytettävissä iCloud-välilehtinä muilla laitteilla. Safari myös pyytää verkkosivustoja ja niiden kolmannen osapuolen sisällöntarjoajia (mukaan lukien mainostajia) olemaan seuraamatta sinua, mutta on verkkosivustoista kiinni, kunnioittavatko ne tätä pyyntöä. Verkkosivustot eivät voi muokata laitteeseen tallennettuja tietoja, joten kyseisten sivustojen palvelut saattavat toimia eri tavalla, kunnes laitat yksityisen selauksen pois päältä.

Yksityinen selaus on oletuksena pois päältä aina avatessasi Safarin, joten sinun täytyy laittaa se päälle aina kun avaat Safarin.

Tee jokin seuraavista:
Valinta Kuvaus
Yksityisen selaamisen laittaminen päälle: Valitse Safari > Yksityinen selaaminen. Osoite- ja hakukentässä näkyvä yksityisyyspainike osoittaa, että yksityinen selaus on päällä.

Kun yksityinen selaus on päällä, verkkosivuja ei lisätä historialuetteloon, ladattujen kohteiden nimet poistetaan Lataukset-luettelosta (kohteet pysyvät tietokoneella), tietoja ei tallenneta automaattista täyttöä varten eikä hakuja lisätä osoite- ja hakukentän ponnahdusvalikkoon. Liitännäiset, jotka tukevat yksityistä selausta, lakkaavat tallentamasta evästeitä ja muita seurantatietoja. Luetteloa avoimista verkkosivuista ei voi nähdä muilta laitteiltasi, joissa on päällä iCloud Safari -ominaisuus.

Yksityisen selaamisen laittaminen pois päältä: Valitse Safari > Yksityinen selaus tai osoita osoite- ja hakukentässä näkyvää yksityisyyspainiketta.

Voit tehostaa yksityisyyttä entisestään poistamalla kaikki kohteet, jotka latasit yksityisen selauksen ollessa päällä, ja sulkemalla yhä auki olevat Safarin ikkunat estääksesi toisia käyttämästä Takaisin- ja Eteenpäin-painikkeita ja näin näkemästä sivuja, joilla vierailit.

Vaihtoehtona yksityiselle selaukselle voit pyytää Safaria pyytämään verkkosivustoja olemaan seuraamatta selaamistasi.

Miten pyydät, että verkkosivustot eivät seuraa sinua

Evästeisiin tehdyt muutokset hylätään, kun laitat yksityisen selauksen pois päältä.

Evästeet ja muu verkkosivujen data

Jos unohdat laittaa päälle yksityisen selauksen, voit nollata Safarin ja poistaa näin tietoja.

Safarin nollaaminen

Julkaisupäivämäärä: 11.11.2015