Keynote voor Mac: Bestaande video en audio toevoegen aan Keynote-presentaties

Bestaande video en audio toevoegen aan Keynote-presentaties

Je kunt video of audio aan een dia toevoegen. Als je de dia tijdens een presentatie weergeeft, wordt de video of audio standaard afgespeeld wanneer je klikt. Je kunt de video of audio herhaald laten afspelen en de timing instellen zodat de video of audio automatisch wordt afgespeeld zodra de dia verschijnt. Daarnaast kun je een soundtrack toevoegen om gedurende de hele presentatie af te laten spelen.

Opmerking: Video- en audiobestanden moeten een structuur hebben die door QuickTime op je Mac wordt ondersteund. Als het niet lukt om een audio- of videobestand toe te voegen of af te spelen, probeer je het bestand met iMovie, QuickTime Player of Compressor te converteren naar een MPEG-4-bestand (met de extensie '.m4a') voor audio of een QuickTime-bestand (met de extensie '.mov') voor video.

Je kunt ook audio opnemen en de opname aan je presentatie toevoegen.

Bestaande video of audio toevoegen

Als je een video- of audiobestand toevoegt aan een dia, wordt de video of audio alleen afgespeeld wanneer die dia wordt weergegeven in je presentatie.

Voer een van de volgende stappen uit:

• Sleep een mediabestand van je computer naar een plaatsaanduiding voor media of naar een andere plek op de dia.

• Klik op de mediaknop in de knoppenbalk, klik op 'Muziek' of 'Films' en sleep een bestand naar een plaatsaanduiding voor media of naar een andere plek op de dia.

Als je wilt zoeken naar media, klik je op het vergrootglas in de rechterbovenhoek van het mediavenster.

Video of audio vervangen

1. Selecteer de video of audio op de dia.

2. Klik op de tab 'Film' of 'Audio' in de navigatiekolom 'Opmaak' .

3. Klik op 'Vervang'.

4. Selecteer een video- of audiobestand en klik op 'Open'.

Een soundtrack toevoegen

Een soundtrack wordt afgespeeld zodra je de presentatie start. Als er dia's zijn die al video of audio bevatten, wordt de soundtrack ook bij die dia's afgespeeld.

Een bestand dat als soundtrack wordt toegevoegd wordt altijd vanaf het begin afgespeeld.

1. Klik op de documentknop in de knoppenbalk en op de tab 'Audio' boven in de navigatiekolom aan de rechterkant.

2. Klik op de mediaknop (rechts van de volumeregelaar in het midden van de navigatiekolom) en selecteer een of meer nummers of afspeellijsten om aan de soundtrack toe te voegen.

Om de volgorde van de nummers of afspeellijsten te wijzigen, selecteer je een onderdeel en sleep je het omhoog of omlaag in de lijst. Om een nummer of afspeellijst te verwijderen, selecteer je het nummer of de afspeellijst en druk je op de Return- of de Delete-toets.

3. Klik op het venstermenu 'Soundtrack' en kies een optie:

• Uit: De soundtrack wordt niet afgespeeld.

• Speel eenmaal af: De soundtrack wordt afgespeeld gedurende de hele presentatie, maar wordt niet herhaald als de presentatie langer is dan de soundtrack.

• Herhaal: De soundtrack wordt herhaald totdat de presentatie is afgelopen.

Als je je presentatie op een andere computer of een ander apparaat wilt afspelen dan waarop je de presentatie hebt gemaakt, kies je 'Keynote' > 'Voorkeuren' (uit het Keynote-menu boven in het scherm), klik je op 'Algemeen' boven in het voorkeurenvenster en selecteer je 'Kopieer audio en films naar document'. Als je dit doet, ben je er zeker van dat de soundtrack altijd beschikbaar is wanneer je de presentatie afspeelt.

Sommige mediabestanden zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is mogelijk dat gedownloade media alleen mogen worden afgespeeld op het apparaat waarop de download heeft plaatsgevonden. Via DRM (Digital Rights Management) beveiligde muziek kan niet aan de soundtrack van de presentatie worden toegevoegd. Controleer of alle mediabestanden in je presentatie kunnen worden afgespeeld op de computer waarmee je werkt.

Je kunt in Keynote de structuur en kwaliteit optimaliseren van films en afbeeldingen die je aan presentaties toevoegt.

Zie Video en audio bewerken voor informatie over het herhaald laten afspelen van video of audio, het aanpassen van het afspeelvolume en het aanbrengen van andere wijzigingen in mediabestanden.

Publicatiedatum: 22-apr-2019