iMovie for iOS (iPad): Een filmproject aanmaken

Een filmproject aanmaken

Met iMovie maakt u eenvoudig geweldige professioneel ogende films op uw iOS-apparaat.

U kunt videofragmenten en foto's verzamelen, er muziek en geluidseffecten aan toevoegen en een voice-over opnemen. U kunt zelfs filters of een thema toepassen om de film een professionele uitstraling te geven.

Als u iMovie in de klas gebruikt op een iPad die als gedeelde iPad is geconfigureerd, worden projecten automatisch in iCloud Drive bewaard en niet op de iPad zelf.

Opmerking: Voor onderwijsinstellingen die gebruikmaken van gedeelde iPads, is iMovie bedoeld voor gebruik door leerlingen die maar op één iPad tegelijk zijn ingelogd.

Een film aanmaken

1. Tik in de projectkiezer op de knop 'Maak aan'  en tik vervolgens op 'Film'.

Het scherm 'Momenten' verschijnt met daarin uw mediabestanden geordend in momenten. Dat wil zeggen dat alle foto's en videofragmenten van een bepaalde dag of gebeurtenis bij elkaar staan.

2. Houd uw vinger op miniaturen om foto's groter weer te geven of om videofragmenten af te spelen.

3. Tik op de foto's en videofragmenten die u in de film wilt opnemen.

U kunt op afzonderlijke onderdelen tikken of op 'Selecteer' tikken om een compleet moment te kiezen. Naast de geselecteerde onderdelen verschijnt een blauw vinkje .

Opmerking: Om uw videofragmenten, foto's en albums in de mediabibliotheek te bekijken, tikt u linksboven in het scherm op 'Media'.

4. Tik op 'Maak film' (onder in het scherm).

Een bewerking ongedaan maken of opnieuw uitvoeren

U kunt alle bewerkingen ongedaan maken die u hebt uitgevoerd sinds u iMovie de laatste keer hebt geopend.

Voer een van de volgende stappen uit:

• Tik op de herstelknop .

Om de bewerking opnieuw uit te voeren, houdt u uw vinger op de knop 'Herstel Wijzig project' en tikt u vervolgens op 'Opnieuw Wijzig project'.

• Schud uw apparaat en tik op 'Herstel Wijzig project' of 'Opnieuw Wijzig project'.

Tip: Als u een muziekvideo maakt, kunt u eerst de muziek aan uw project toevoegen zodat u daarna de videofragmenten erbij kunt zoeken. Zie Audio toevoegen voor meer informatie.

Publicatiedatum: 25-apr-2017