OS X Mavericks: Een programma openen dat afkomstig is van een onbekende ontwikkelaar

This article has been archived and is no longer updated by Apple.
Een programma openen dat afkomstig is van een onbekende ontwikkelaar

Het programma dat u probeerde te openen is niet door een bekende ontwikkelaar bij Apple geregistreerd. Dit houdt niet automatisch in dat er iets mis is met het programma. Sommige programma's zijn bijvoorbeeld geschreven voordat de registratie van ontwikkelaars verplicht werd gesteld. Het programma is echter niet beoordeeld door Apple en OS X kan niet controleren of het programma is gewijzigd of beschadigd sinds het op de markt is gekomen.

Malware wordt vaak verspreid doordat er schadelijke code aan een onschuldig programma is toegevoegd, waarna de geïnfecteerde versie verder wordt verspreid.

U kunt het best in de Mac App Store een nieuwere versie van het programma of een vergelijkbaar programma zoeken.

Niet alleen programma's, maar ook andere bestandstypen kunnen onveilig zijn. Zo kunnen ook scripts, webarchieven en Java-archieven schade aan uw systeem toebrengen.

Uw beveiligingsinstellingen negeren en het programma gewoon openen:

1. Selecteer in de Finder het programma dat u wilt openen.

Doe dit niet via Launchpad. Via Launchpad krijgt u geen toegang tot het contextuele menu.

2. Druk op de Control-toets en klik op het symbool van het programma.
  3. Kies 'Open' uit het contextuele menu.
  4. Klik op 'Open'.

Uw Mac onthoudt dat dit programma een uitzondering vormt op uw beveiligingsinstellingen en u kunt het programma voortaan openen door er dubbel op te klikken, net als bij een geregistreerd programma.

Voor meer informatie over het wijzigen van uw beveiligingsinstellingen, gaat u naar:

Uw Mac beschermen tegen malware

Published Date: 11-sep-2017
Helpful?