OS X Mavericks: Verbinding maken met een WebDAV-server

This article has been archived and is no longer updated by Apple.
Verbinding maken met een WebDAV-server

U kunt met het commando 'Verbind met server' toegang krijgen tot een WebDAV-server.

WebDAV (Web-based Distributed Authoring and Versioning) is een standaard voor het gezamenlijk bewerken van informatie op het web. Deze standaard bestaat uit een set extensies voor HTTP (Hypertext Transfer Protocol) waarmee gebruikers via het internet gezamenlijk bestanden kunnen bewerken en beheren.

Kies in de Finder 'Ga' > 'Verbind met server', typ het adres van de server in het veld 'Serveradres' en klik op de knop 'Verbind'.

Het serveradres moet ongeveer de volgende notatie hebben:

http://servernaam.com/pad/

Als u de netwerkinstellingen wijzigt (in het paneel 'Netwerk' in Systeemvoorkeuren of door een nieuwe locatie te kiezen uit het Apple-menu) terwijl de verbinding met de WebDAV-server actief is, moet u de verbinding met de server verbreken en vervolgens weer tot stand brengen. Om de verbinding te verbreken, selecteert u de server in de navigatiekolom in een Finder-venster en kiest u het commando 'Verwijder '<servernaam>'' uit het Archief-menu.

Ga voor meer informatie naar de WebDAV-website op www.webdav.org.

Published Date: 11-nov-2015
Helpful?