OS X Mavericks: Syöttölähteiden käyttäminen eri kielillä kirjoitettaessa

This article has been archived and is no longer updated by Apple.
Syöttölähteiden käyttäminen eri kielillä kirjoitettaessa

Jos haluat kirjoittaa toisella kielellä eikä sinulla ole kyseiselle kielelle suunniteltua näppäimistöä, lisää kielelle syöttölähde ja vaihda siihen, kun haluat käyttää sitä. Voit kirjoittaa millä tahansa kielellä, joka käyttää samaa kirjoitusjärjestelmää tai aakkostoa kuin nykyinen syöttölähde.

Kun valitset omasta näppäimistöstäsi poikkeavan syöttölähteen, fyysisessä näppäimistössä näkemäsi (ja käyttämäsi) näppäimet saattavat olla erilaisia kuin kirjoittaessasi näkyvät merkit. Näppäimistöikkunasta näet, mitä näppäimiä tulisi painaa.

Näppäimistö-ikkunan käyttäminen

Syöttölähteiden lisääminen

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset, osoita Näppäimistö ja osoita sitten Syöttölähteet.
  2. Osoita lisäyspainiketta (+), etsi kieli tai syöttölähde ja valitse sitten yksi tai useampi syöttölähde.

Kun lisäät syöttölähteen, syöttövalikon näyttäminen valikkorivissä -valinta valitaan automaattisesti. Syöttövalikossa voit tarvittaessa vaihtaa syöttölähdettä nopeasti.

Syöttölähteen vaihtaminen

Valitse syöttölähde valikkorivin syöttövalikosta (näyttää lipulta tai merkiltä). Jos syöttölähde on himmennettynä, nykyinen ohjelma ei tue kyseistä kieltä.

Voit myös valita seuraavan syöttölähteen valikosta painamalla optio-komento-välilyöntiä tai komento-välilyöntiä valitaksesi edellisen syöttölähteen. Jos niiden sijaan avautuu Spotlight, muuta ristiriitaisia näppäinoikoteitä.

Jos Spotlight avautuu vaihtaessasi syöttölähdettä

Published Date: 11.11.2015
Helpful?