OS X Mavericks: Meerdere beeldschermen aansluiten op uw Mac

This article has been archived and is no longer updated by Apple.
Meerdere beeldschermen aansluiten op uw Mac

Het is mogelijk dat u meerdere beeldschermen op uw Mac kunt aansluiten. In dat geval hebt u voor elk beeldscherm een videokabel nodig. Raadpleeg de handleiding die u bij de Mac of videokaart hebt ontvangen voor de precieze benodigdheden.

Nadat u de beeldschermen op uw Mac hebt aangesloten, kunt u opgeven of u de beeldschermen wilt gebruiken voor de weergave van een uitgebreid bureaublad of voor synchrone weergave. Bij een uitgebreid bureaublad vormen de beeldschermen één groot, doorlopend bureaublad. Bij synchrone weergave wordt op elk beeldscherm hetzelfde beeld weergegeven.

Als u een dvd afspeelt op een televisie die op de Mac is aangesloten, klikt u op de knop 'Rangschikking' in het paneel 'Beeldschermen' in Systeemvoorkeuren en verplaatst u de menubalk naar de televisie. Als u de knop 'Rangschikking' niet ziet, is op uw Mac alleen synchrone weergave mogelijk. Dit betekent dat op alle schermen hetzelfde beeld wordt weergegeven. Raadpleeg voor meer informatie de handleiding die u bij de Mac hebt ontvangen.

De handleiding voor uw Mac raadplegen

De beeldschermen aansluiten

Sluit voor elk beeldscherm dat u wilt gebruiken een videokabel (en indien nodig een adapter) aan op een video-uitvoerpoort van de Mac of videokaart. Sluit het andere uiteinde van de kabel aan op de video-invoerpoort van het beeldscherm. Zorg ervoor dat de kabels goed zijn aangesloten. Als dit niet het geval is, hebt u mogelijk geen beeld op het beeldscherm.

Als uw Mac een of meer Thunderbolt-poorten heeft, kunt u tot twee beeldschermen op deze poorten aansluiten. Als de beeldschermen ook voorzien zijn van een Thunderbolt-poort, kunt u het ene beeldscherm op het andere aansluiten en vervolgens een van de beeldschermen aansluiten op een Thunderbolt-poort op uw computer. In plaats daarvan kunt u ook elk beeldscherm apart op een van de Thunderbolt-poorten op uw Mac aansluiten.

Als een beeldscherm niet wordt herkend, klikt u op de knop 'Zoek beeldschermen' in het paneel 'Beeldschermen' in Systeemvoorkeuren. U kunt ook de sluimerstand van de Mac inschakelen en vervolgens uitschakelen.

De beeldschermen configureren als uitgebreid bureaublad

1. Kies Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren', klik op 'Beeldschermen' en klik vervolgens op 'Rangschikking'.
  2. Volg de instructies op het scherm.

De beeldschermen configureren voor synchrone weergave

1. Kies Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik vervolgens op 'Beeldschermen'.
  2. Stel voor beide beeldschermen dezelfde resolutie in.
  3. Klik op 'Rangschikking' en selecteer vervolgens 'Schakel synchrone weergave in'.

Beeldschermen configureren voor een combinatie van synchrone weergave en een uitgebreid bureaublad

Als er meer dan twee beeldschermen op de Mac zijn aangesloten, kunt u opgeven dat u bepaalde beeldschermen voor synchrone weergave wilt gebruiken en dat u op andere een uitgebreid bureaublad wilt weergeven. Als u bijvoorbeeld drie beeldschermen hebt, kunt u op twee beeldschermen hetzelfde beeld weergeven en op het derde het uitgebreide bureaublad weergeven.

1. Configureer alle beeldschermen als uitgebreid bureaublad.
  2. Houd de Option-toets ingedrukt en sleep een beeldschermsymbool naar een ander beeldschermsymbool om op die twee beeldschermen hetzelfde beeld weer te geven.
Published Date: 11-sep-2017
Helpful?