OS X Mavericks: Useamman näytön liittäminen Maciin

This article has been archived and is no longer updated by Apple.
Useamman näytön liittäminen Maciin

Voit liittää Maciin useamman kuin yhden näytön. Tarvitset sitä varten videokaapelin jokaiselle näytölle. Katso Macin tai näytönohjaimen mukana tulleesta käyttöoppaasta, mitä tarvitset.

Kun olet liittänyt näytöt Maciin, voit valita, käytetäänkö näyttöjä laajennettuna työpöytänä vai näytön kahdentamiseen. Jos valitset laajennetun työpöydän, näytöt muodostavat yhden suuren työpöydän. Jos valitset näytön kahdennuksen, jokaisessa näytössä näkyy sama kuva.

Jos toistat DVD:tä Maciin liitetyssä televisiossa, osoita Näytöt-asetusten Järjestä-painiketta ja siirrä valikkorivi television näytölle. Jos Järjestä-painiketta ei näy, Mac pystyy vain näytön kahdennukseen (saman kuvan näyttäminen kaikilla näytöillä). Jos haluat lisätietoja, tutustu Macin mukana tulleeseen käyttöoppaaseen.

Macin käyttöoppaan löytäminen

Näyttöjen liittäminen

Liitä jokaisen näytön videokaapeli (ja tarvittaessa sovitin) Macin tai näytönohjaimen videon ulostuloportista näytön videon sisäänmenoporttiin. Varmista, että kaapelit on liitetty tiukasti, tai kuva ei ehkä tule näkyviin näytölle.

Jos Macissasi on yksi tai useampi Thunderbolt-portti, voit liittää portteihin jopa kaksi näyttöä. Jos myös näytöissä on Thunderbolt-portit, voit liittää näytöt toisiinsa ja sitten toisen näytöistä Macin Thunderbolt-porttiin. Voit myös liittää näytöt Macin eri Thunderbolt-portteihin.

Jos näyttöä ei tunnisteta, osoita Näytöt-asetuksissa Tunnista näytöt -painiketta tai yritä laittaa Mac nukkumaan ja herättää se.

Useamman näytön asettaminen laajennetuksi työpöydäksi

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset, osoita Näytöt ja osoita Järjestys.
  2. Noudata näytöllä näkyviä ohjeita.

Näyttöjen asettaminen näytön kahdennusta varten

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja osoita Näytöt.
  2. Aseta molemmat näytöt käyttämään samaa tarkkuutta.
  3. Osoita Järjestys ja valitse Näytön peilaus.

Osan näytöistä asettaminen kahdennusta varten ja osan laajennetuksi työpöydäksi

Jos Maciin on liitetty enemmän kuin kaksi näyttöä, voit määrittää, että jotkin ovat peilattuja näyttöjä ja jotkin laajentavat työpöytää. Jos käytössäsi on esimerkiksi kolme näyttöä, niistä kaksi voi näyttää samat tiedot ja kolmas laajentaa käytettävää työpöytätilaa.

1. Aseta kaikki näytöt laajennetuksi työpöydäksi.
  2. Kahdenna kaksi näyttöä optio-vetämällä yhden näytön kuvake toisen näytön kuvakkeen päälle.
Published Date: 11.9.2017
Helpful?