OS X Mavericks: Slut flere skærme til din Mac

This article has been archived and is no longer updated by Apple.
Slut flere skærme til din Mac

Du kan måske slutte mere end en skærm til din Mac. Hvis du vil det, skal du bruge et skærmkabel til hver skærm. Se den håndbog, der fulgte med Mac eller grafikkortet, for at finde ud af, hvad du skal bruge.

Når du har sluttet skærmene til din Mac, kan du vælge, om de skal bruges som udvidet skrivebord eller til skærmdublering. Hvis du vælger udvidet skrivebord, fungerer skærmen som et stort, udvidet skrivebord. Hvis du vælger skærmdublering, viser skærmene det samme billede.

Hvis du afspiller en dvd på et fjernsyn, der er sluttet til Mac, skal du klikke på knappen Opstilling i vinduet Skærm og flytte menulinjen til fjernsynet. Hvis du ikke kan se knappen Opstilling, kan din Mac kun arbejde med skærmdublering, dvs. vise det samme billede på alle skærme. Der findes flere oplysninger i den håndbog, der fulgte med Mac.

Find brugerhåndbogen til din Mac

Tilslut skærmene

For hver skærm du vil bruge, skal du slutte et skærmkabel (og evt. mellemstik) fra en skærmudgang på Mac eller grafikkortet til skærmindgangen på skærmen. Sørg for, at kablerne er tilsluttet korrekt, ellers kan du muligvis ikke se nogen billeder på skærmen.

Hvis din Mac har en eller flere Thunderbolt-porte, kan du slutte op til to skærme til disse porte. Hvis skærmen også har Thunderbolt-porte, kan du slutte en skærm til den anden og derefter slutte en af skærmene til en Thunderbolt-port på Mac. Eller du kan slutte skærmene til forskellige Thunderbolt-porte på Mac.

Hvis en skærm ikke findes, skal du klikke på knappen Find skærme i vinduet Skærm eller prøve at sætte Mac på vågeblus og derefter afbryde vågeblus igen.

Indstil skærmene som et udvidet skrivebord

1. Vælg Apple > Systemindstillinger, klik på Skærm, og klik derefter på Opstilling.
  2. Følg instruktionerne på skærmen.

Indstil skærmene til skærmdublering

1. Vælg Apple > Systemindstillinger, og klik på Skærm.
  2. Indstil begge skærme til den samme opløsning.
  3. Klik på Opstilling, og vælg derefter Dublering af skærmbillede.

Indstil nogle skærme til skærmdublering og andre som et udvidet skrivebord

Hvis der er sluttet mere end to skærme til Mac, kan du vælge, at nogle skal være dublerede skærme, og at andre skal vise det udvidede skrivebord. Hvis du f.eks. har tre skærme, kan to skærme vise de samme oplysninger og den tredje skærm vise det udvidede skrivebord.

1. Indstil alle skærmene som et udvidet skrivebord.
  2. Alternativ-træk et skærmsymbol hen på et andet skærmsymbol for at dublere skærmbilledet på de to skærme.
Published Date: 11-09-2017
Helpful?