Följande säkerhetskopieras på iCloud

iCloud-säkerhetskopia hjälper till att hålla dina data säkra genom att göra en kopia av informationen på din iPhone, iPad och dina Apple Vision Pro som inte redan är synkroniserad med iCloud.

Så fungerar iCloud-säkerhetskopia

Vad iCloud-säkerhetskopia innehåller

Så här hanterar du dina iCloud-säkerhetskopior

Så här fungerar iCloud-säkerhetskopia

iCloud hjälper till att hålla dina data säkra på två sätt: Synkronisering och säkerhetskopiering. Om du till exempel använder iCloud-bilder, iCloud Drive eller Anteckningar synkroniseras din information automatiskt till molnet och hålls uppdaterad på alla dina enheter när du gör en ändring.

Alla data på din enhet som inte synkroniseras regelbundet lagras i din iCloud-säkerhetskopia. Med säkerhetskopiering aktiverat tar iCloud med jämna mellanrum ögonblicksbilder av dessa data för att se till att det är enkelt att återskapa när du skaffar en ny enhet.

Mellan synkronisering och säkerhetskopiering hålls alla dina data säkra i molnet.

Läs om hur du aktiverar iCloud-säkerhetskopiering

Vad iCloud-säkerhetskopia innehåller

Dina iPhone-, iPad- och Apple Vision Pro-säkerhetskopior innehåller all information och alla inställningar som finns lagrade på din enhet som inte redan synkroniseras med iCloud.

Enhetsinställningar, startskärmslayout och apporganisering

När du återskapar från en iCloud-säkerhetskopia återskapas även sådant som dina enhetsinställningar, din startskärmslayout och apporganisering.

Annan information på enheten

Alla köpta ringsignaler och ditt lösenord för visuell röstbrevlåda (som kräver sim-kortet som användes under säkerhetskopieringen) ingår också i din iCloud-säkerhetskopia.

Säkerhetskopior av Apple Watch

Din säkerhetskopia av Apple Watch ingår i säkerhetskopian av din iPhone.

Bilder, videor, meddelanden och appdata

Om du inte använder tjänster som Meddelanden på iCloud eller iCloud-bilder lagras informationen nedan i din iCloud-säkerhetskopia för att säkerställa att den också är skyddad.

iMessage-, SMS- och MMS-meddelanden

Om du inte har aktiverat Meddelanden på iCloud ingår dina meddelanden i iCloud-säkerhetskopia. Om du använder meddelanden på iCloud synkroniseras dina meddelanden automatiskt med iCloud så att de inte ingår i din dagliga säkerhetskopiering.

Bilder och videor på din iPhone, iPad eller dina Apple Vision Pro

Om du inte har aktiverat iCloud-bilder kan iCloud-säkerhetskopian innehålla bilder och videor från Bilder eller Kamerarulle samt ansiktsdata från albumet Personer och husdjur. När du använder iCloud-bilder synkroniseras dina bilder, videor och ansiktsdata automatiskt till iCloud så att de inte ingår i din dagliga säkerhetskopiering.

Appdata

iCloud-säkerhetskopia innehåller appdata för de appar som du har hämtat till din enhet. Detta omfattar även data för appar från tredje part för sociala medier, spel och meddelandeappar, såväl som appar från Apple som inte synkroniseras med iCloud.

Om appen använder iCloud Drive för att lagra data lagras den informationen på iCloud istället för i din iCloud-säkerhetskopia.

Så här hanterar du dina iCloud-säkerhetskopior

Om du vill minska storleken på din iCloud-säkerhetskopia kan du sluta säkerhetskopiera appar som du inte använder längre eller radera gamla iCloud-säkerhetskopior.

Läs om hur du hanterar dina iCloud-säkerhetskopior