Hva sikkerhetskopierer iCloud?

iCloud-sikkerhetskopiering beskytter dataene dine ved å sikkerhetskopiere informasjonen på iPhone, iPad og Apple Vision Pro som ikke allerede er synkronisert til iCloud.

Slik fungerer iCloud-sikkerhetskopi

Dette er inkludert i iCloud-sikkerhetskopier

Slik administrerer du iCloud-sikkerhetskopier

Slik fungerer iCloud-sikkerhetskopi

iCloud beskytter dataene dine på to hovedmåter: synkronisering og sikkerhetskopiering. Hvis du for eksempel bruker iCloud-bilder, iCloud Drive eller Notater, synkroniseres informasjonen din automatisk til skyen og holdes oppdatert på alle enhetene dine når du gjør endringer.

Eventuelle data på enheten din som ikke synkroniseres regelmessig, lagres i iCloud-sikkerhetskopien. Når Sikkerhetskopiering er slått på, tar iCloud regelmessige øyeblikksbilder av disse dataene, slik at du enkelt kan gjenopprette dem hvis du tar i bruk en ny enhet.

Sammen sørger synkronisering og sikkerhetskopiering for at alle dataene dine er trygt lagret i skyen.

Finn ut hvordan du slår på iCloud-sikkerhetskopier

Dette er inkludert i iCloud-sikkerhetskopier

iPhone-, iPad- og Apple Vision Pro-sikkerhetskopiene dine inkluderer all informasjonen og alle innstillingene på enheten din som ikke allerede synkroniseres til iCloud.

Enhetsinnstillinger, layout på Hjem-skjermen og apporganisering

Når du gjenoppretter fra en iCloud-sikkerhetskopi, gjenopprettes også enhetsinnstillingene dine, layouten på Hjem-skjermen din og apporganiseringen din med mer.

Annen informasjon på enheten

Eventuelle ringetoner du har kjøpt, og Visual Voicemail-passordet (som krever SIM-kortet som var i bruk under sikkerhetskopieringen) er også inkludert i iCloud-sikkerhetskopien.

Apple Watch-sikkerhetskopier

Sikkerhetskopien av Apple Watch er inkludert i sikkerhetskopien av iPhone.

Bilder, videoer, meldinger og appdata

Hvis du ikke bruker tjenester som Meldinger i iCloud eller iCloud-bilder, lagres informasjonen nedenfor i iCloud-sikkerhetskopien for å sikre at den også er beskyttet.

iMessage-, SMS- og MMS-meldinger

Hvis du ikke har slått på Meldinger i iCloud, er meldingene dine inkludert i iCloud-sikkerhetskopier. Hvis du bruker meldinger i iCloud, synkroniseres meldingene dine automatisk til iCloud. Derfor inkluderes de ikke i den daglige sikkerhetskopieringen.

Bilder og videoer på iPhone, iPad eller Apple Vision Pro

Hvis du ikke har slått på iCloud-bilder, kan iCloud-sikkerhetskopier inkludere bilder og videoer i Bilder eller kamerarullen din i tillegg til ansiktsinformasjon fra albumet Personer og kjæledyr. Hvis du bruker iCloud-bilder, synkroniseres bildene, videoene og ansiktsinformasjonen automatisk til iCloud. Derfor inkluderes de ikke i den daglige sikkerhetskopieringen.

Appdata

iCloud-sikkerhetskopien inkluderer appdata for appene du har lastet ned på enheten. Dette inkluderer data fra tredjepartsutviklede apper for sosiale medier, spill og meldingsapper, samt Apple-apper som ikke synkroniseres med iCloud.

Hvis appen lagrer data til iCloud Drive, lagres denne informasjonen i iCloud i stedet for å inkluderes i iCloud-sikkerhetskopien.

Slik administrerer du iCloud-sikkerhetskopier

Hvis du vil redusere størrelsen på iCloud-sikkerhetskopien, kan du slutte å sikkerhetskopiere apper du ikke bruker lenger eller slette gamle iCloud-sikkerhetskopier.

Finn ut hvordan du administrerer iCloud-sikkerhetskopier