iCloud: Overzicht iCloud-opslag en reservekopie

Overzicht iCloud-opslag en reservekopie

Als u zich aanmeldt voor iCloud, krijgt u automatisch 5 GB gratis opslagruimte. Uw iCloud-opslag wordt gebruikt voor reservekopieën van iOS-apparaten, iCloud Drive, iCloud-fotobibliotheek, in iCloud opgeslagen appgegevens en documenten, en iCloud Mail (uw @icloud.com e-mailaccount).

Als u ruimte tekortkomt, kunt u uw opslag upgraden. U kunt ook opgeslagen items verwijderen om meer ruimte beschikbaar te maken.

Waar iCloud reservekopieën van maakt

iCloud maakt elke dag via Wi-Fi automatisch reservekopieën van uw apparaten (iPhone, iPad en iPod touch) wanneer deze aan staan, vergrendeld zijn en verbonden zijn met een stroombron. Wanneer u een reservekopie van uw iOS-apparaatinformatie op iCloud hebt staan, kunt u heel eenvoudig een nieuw apparaat instellen of de gegevens op een van uw bestaande apparaten herstellen.

Hier maakt iCloud reservekopieën van:

• Aankoopgeschiedenis van muziek, films, tv-programma's, apps en boeken

Uw iCloud-reservekopie bevat informatie over het materiaal dat u hebt aangeschaft, maar niet het materiaal zelf. Wanneer u een iCloud-reservekopie terugzet, wordt het door u aangeschafte materiaal automatisch gedownload van de iTunes Store, App Store of iBooks Store. Sommige typen materiaal worden niet in alle landen automatisch gedownload. Eerdere aankopen zijn mogelijk niet beschikbaar als ze zijn gerestitueerd of niet meer in de Store verkrijgbaar zijn. Ga voor meer informatie naar het Apple Support-artikel De beschikbaarheid van iTunes in de cloud, iTunes Match en iTunes Radio. Sommige typen materiaal zijn niet in alle landen beschikbaar. Ga voor meer informatie naar het Apple Support-artikel Wat kan ik in de iTunes Store van mijn land aanschaffen?.

• Foto's en video's op uw iOS-apparaten

Als u iCloud-fotobibliotheek inschakelt op uw iOS-apparaat (iOS 8.1 of nieuwer) of Mac (OS X v10.10.3 of nieuwer), worden uw foto's en video's al opgeslagen in iCloud, dus deze hoeft u niet op te nemen in uw iCloud-reservekopie.

• Apparaatinstellingen

• Appgegevens

• Thuisscherm en app-organisatie

• iMessage-, SMS- en MMS-berichten

• Beltonen

• Visual Voicemail

• Gegevens over Health

• Homekit-configuratie

De reservekopie van uw iOS-apparaat bevat alleen gegevens en instellingen die op uw apparaat zijn opgeslagen. Deze bevat dus niet de gegevens die al in iCloud zijn opgeslagen. Dit geldt voor contacten, agenda's, bladwijzers, e-mailberichten, notities, gedeelde fotoalbums, iCloud-fotobibliotheek, Mijn fotostream en documenten die u opslaat in iCloud Drive. Als uw iOS-apparaat niet is geconfigureerd voor iCloud Drive, maar voor iCloud Documenten en gegevens, wordt er een reservekopie gemaakt van de documenten die u hebt opgeslagen in iCloud.

Last Modified: 29-okt-2015
Helpful?
86% of people found this helpful.

Additional Product Support Information