iCloud: Overzicht iCloud-opslag en reservekopie

Overzicht iCloud-opslag en reservekopie

Als je je aanmeldt voor iCloud, krijg je automatisch 5 GB gratis opslagruimte. Je iCloud-opslag wordt gebruikt voor reservekopieën van iOS-apparaten, iCloud Drive, iCloud-fotobibliotheek, in iCloud opgeslagen appgegevens en documenten, en iCloud Mail (je @icloud.com e-mailaccount).

Als je geen ruimte meer hebt, kun je je opslagruimte upgraden. Je kunt ook opgeslagen items verwijderen om meer ruimte beschikbaar te maken.

Waar iCloud reservekopieën van maakt

iCloud maakt elke dag via wifi automatisch reservekopieën van je apparaten (iPhone, iPad en iPod touch) wanneer deze aan staan, vergrendeld zijn en verbonden zijn met een stroombron. Wanneer je een reservekopie van je iOS-apparaatinformatie op iCloud hebt staan, kun je heel eenvoudig een nieuw apparaat instellen of de gegevens op een van je bestaande apparaten herstellen.

Hier maakt iCloud reservekopieën van:

• Aankoopgeschiedenis van muziek, films, tv-programma's, apps en boeken

Je iCloud-reservekopie bevat informatie over het materiaal dat je hebt aangeschaft, maar niet het materiaal zelf. Wanneer je een iCloud-reservekopie terugzet, wordt het door jou aangeschafte materiaal automatisch gedownload van de iTunes Store, App Store of iBooks Store. Sommige typen materiaal worden niet in alle landen automatisch gedownload. Eerdere aankopen zijn mogelijk niet beschikbaar als ze zijn gerestitueerd of niet meer in de Store verkrijgbaar zijn. Raadpleeg voor meer informatie het Apple Support-artikel Aankopen die opnieuw kunnen worden gedownload vanaf iTunes. Sommige typen materiaal zijn niet in alle landen beschikbaar. Raadpleeg voor meer informatie het Apple Support-artikel Wat kan ik in de iTunes Store van mijn land kopen?.

• Foto's en video's op je iOS-apparaten

Als je iCloud-fotobibliotheek inschakelt op je iOS-apparaat (iOS 8.1 of eerder) of Mac (OS X v10.10.3 of eerder), worden je foto's en video's al opgeslagen in iCloud, dus worden deze niet nogmaals in je iCloud-reservekopie opgenomen.

• Apparaatinstellingen

• Appgegevens

• Thuisscherm en app-organisatie

• iMessage-, SMS- en MMS-berichten (vereist de SIM-kaart die tijdens het maken van de reservekopie in gebruik was)

• Beltonen

• Visual Voicemail wachtwoord (vereist de SIM-kaart die tijdens het maken van de reservekopie in gebruik was)

• Gegevens Gezondheid

• HomeKit-configuratie

Er wordt automatisch een reservekopie van de Apple Watch-inhoud op je gekoppelde telefoon geplaatst. Raadpleeg voor meer informatie het Apple Support-artikel Een reservekopie van een Apple Watch maken.

De reservekopie van je iOS-apparaat bevat alleen gegevens en instellingen die op je apparaat zijn opgeslagen. Deze bevat dus niet de gegevens die al in iCloud zijn opgeslagen. Dit geldt voor contacten, agenda's, bladwijzers, e-mailberichten, notities, gedeelde fotoalbums, iCloud-fotobibliotheek, Mijn fotostream en documenten die je opslaat in iCloud Drive. Als je iOS-apparaat niet is geconfigureerd voor iCloud Drive, maar voor iCloud Documenten en gegevens, wordt er een reservekopie gemaakt van de documenten die je hebt opgeslagen in iCloud.

Published Date: 15-dec-2016
Helpful?
82% of people found this helpful.

Additional Product Support Information