GarageBand for iOS (iPhone, iPod touch): iCloud gebruiken in combinatie met GarageBand

iCloud gebruiken in combinatie met GarageBand

Je kunt je nummers naar iCloud Drive uploaden, zodat ze toegankelijk zijn vanuit een andere app of vanaf andere apparaten. Je kunt je nummers rechtstreeks openen vanuit iCloud Drive in de navigatiekolom in de nummerkiezer of ze downloaden naar je apparaat.

Wanneer je een nummer sluit of GarageBand sluit, wordt het nummer met de laatste wijzigingen in iCloud bijgewerkt. Als wijzigingen die op meerdere apparaten zijn aangebracht niet meer synchroon lopen, wordt van het nummer met de nieuwe wijzigingen een kopie bewaard op iCloud Drive, op dezelfde locatie als het oorspronkelijke nummer.

Voordat je iCloud Drive kunt gebruiken in combinatie met GarageBand, moet je iCloud configureren in de app Instellingen op je apparaat. Meer informatie is online beschikbaar op de iCloud-website.

iCloud voor GarageBand inschakelen

iCloud voor GarageBand kun je inschakelen in de app Instellingen op je apparaat.

1. Sluit GarageBand.

2. Tik in het beginscherm op 'Instellingen' en tik vervolgens bovenin op je naam.

3. Tik op 'iCloud' en tik vervolgens op de schakelaar naast 'GarageBand' in de lijst met iCloud-apps.

Mogelijk moet je omlaag scrollen naar het GarageBand-symbool.

Een nummer naar iCloud Drive uploaden

1. Tik in de nummerkiezer op 'Selecteer'.

2. Tik op het nummer dat je wilt uploaden en tik vervolgens op de knop 'Verplaats' Knop 'Verplaats'.

3. Ga naar de locatie op iCloud Drive waar je je nummer wilt bewaren en tik op 'Kopieer'.

Een nummer op iCloud Drive naar je apparaat kopiëren

1. Tik in de navigatiekolom van de nummerkiezer op 'iCloud Drive' en zoek het nummer dat je wilt kopiëren.

2. Tik op 'Selecteer', tik op het nummer dat je wilt kopiëren en tik vervolgens op de knop 'Verplaats' Knop 'Verplaats'.

3. Ga naar de locatie op je apparaat waar je je nummer wilt bewaren en tik op 'Kopieer'.

Een nummer op iCloud Drive openen

Nummers die je van iCloud Drive kunt downloaden, worden aangeduid met een iCloud-downloadsymbool iCloud-downloadsymbool.

• Tik in de navigatiekolom van de nummerkiezer op 'iCloud Drive', zoek het GarageBand-nummer dat je wilt openen en tik erop.

Het nummer wordt gedownload. Als in iCloud een nieuwere versie aanwezig is, wordt deze nieuwe versie naar je apparaat gedownload. Als de versie op je apparaat de nieuwste is, wordt deze naar iCloud geüpload.

Een nummer op iCloud Drive aanmaken

1. Tik in de navigatiekolom van de nummerkiezer op 'iCloud Drive', zoek en tik op de map 'GarageBand voor iOS' en voer een van de volgende stappen uit:

• Tik rechtsboven in het scherm op de knop voor een nieuw nummer Knop voor een nieuw nummer.

• Tik op 'Nieuw document' in de nummerkiezer.

De geluidskiezer wordt geopend, waarin je het Touch-instrument kunt kiezen dat je in het nummer wilt gebruiken. Wanneer je het nummer sluit, worden de nieuwste wijzigingen bewaard op de oorspronkelijke locatie in iCloud Drive.

Een nummer van iCloud Drive verwijderen

Wanneer je een nummer van iCloud Drive verwijdert, wordt het van al je apparaten verwijderd.

1. Tik in de navigatiekolom van de nummerkiezer op 'iCloud Drive' en zoek het nummer dat je wilt verwijderen.

2. Tik op 'Selecteer', tik op het nummer dat je wilt verwijderen en tik vervolgens op het prullenmandsymbool Knop 'Verwijder nummer' met prullenmandsymbool.

Als je iCloud uitschakelt voor GarageBand, worden de nummers die op iCloud Drive zijn bewaard, van je apparaat verwijderd. Ze blijven echter wel op iCloud Drive staan. Als je iCloud wilt uitschakelen en je nummers op je apparaat wilt laten staan, moet je voordat je iCloud uitschakelt de nummers dupliceren die je wilt behouden.

Publicatiedatum: 13-aug-2018