OS X Mountain Lion: Tietoja sijaintipalvelujen hallitsemisesta

This article has been archived and is no longer updated by Apple.
Tietoja sijaintipalvelujen hallitsemisesta

Sijaintipalvelujen avulla ohjelmat ja verkkosivustot voivat kerätä ja käyttää tietoa sijainnistasi. Ohjelma tai verkkosivusto voi käyttää sijaintitietojasi vasta, kun annat siihen luvan. Likimääräinen sijaintisi määritetään lähellä olevien Wi-Fi-verkkojen perusteella, ja tiedot kerätään tavalla, joka ei paljasta henkilöllisyyttäsi.

Ohjelmat, joille olet antanut luvan käyttää Sijaintipalveluja, näkyvät Suojaus ja yksityisyys -asetusten Yksityisyys-osiossa. Valintaneliöt näyttävät, onko Sijaintipalvelut päällä vai pois päältä tietyn ohjelman osalta. Jos et halua antaa ohjelmalle lupaa käyttää Sijaintipalveluja, voit laittaa ne pois päältä poistamalla valinnan ohjelman viereisestä valintaneliöstä. Jos laitat Sijaintipalvelut pois päältä jonkin ohjelman osalta, sinua kehotetaan laittamaan ne takaisin päälle seuraavan kerran, kun ohjelma yrittää käyttää sijaintitietojasi.

Voit myös laittaa Sijaintipalvelut kokonaan pois päältä poistamalla valinnan Suojaus ja yksityisyys -asetusten Yksityisyys-osion kohdasta Ota Sijaintipalvelut käyttöön. Vaikka poistaisit Sijaintipalvelut käytöstä, kolmannen osapuolen ohjelmat ja verkkosivustot saattavat edelleen käyttää muita tapoja sijaintisi määrittämiseen.

Jos sallit sijaintitietojen käytön kolmannen osapuolen ohjelmille tai verkkosivuille, sinua koskevat niiden ehdot ja tietosuojakäytäntö Applen tietosuojakäytännön sijaan. Sinun kannattaa tarkistaa kyseiset ehdot ja tietosuojakäytäntö, jotta tiedät, miten sijaintitietojasi käsitellään ja käytetään.

Published Date: 20.10.2015
Helpful?