OS X Mountain Lion: Een brandmap aanmaken en gebruiken

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.
Een brandmap aanmaken en gebruiken

U kunt een brandmap aanmaken waarin u de bestanden plaatst die u op een cd of dvd wilt branden. Brandmappen zijn handig voor het branden van verschillende kopieën van een map of voor het regelmatig maken van een reservekopie van een serie bestanden door ze op een schijf te branden.

Een brandmap aanmaken

1. Klik op het bureaublad (het achtergrondgebied van uw scherm) als u de brandmap op het bureaublad wilt houden. Of open het venster waarin u de brandmap wilt houden.
  2. Kies 'Archief' > 'Nieuwe brandmap' en typ een naam voor de map.
  3. Sleep de onderdelen die u op een schijf wilt branden naar de brandmap.

De Finder maakt aliassen aan voor de onderdelen in de brandmap. De oorspronkelijke onderdelen worden niet verplaatst.

Als u voortaan snel toegang wilt hebben tot een brandmap, sleept u de map naar het gedeelte 'Gedeeld' van de navigatiekolom in een Finder-venster.

De inhoud van een brandmap op een schijf branden

1. Open de brandmap en klik op 'Brand'. (Of, als de brandmap in de navigatiekolom van een Finder-venster staat, klikt u op het brandsymbool naast de map.)
  2. Plaats een lege schijf in de optische-schijfeenheid van uw computer of in een optische-schijfeenheid die op de computer is aangesloten, en volg de instructies. De originele bestanden waarnaar de aliassen verwijzen, worden naar de schijf gebrand.

Als de Finder het originele bestand niet kan vinden, wordt u gevraagd of het branden moet worden geannuleerd of dat de schijf moet worden gebrand zonder het desbetreffende onderdeel. Wanneer u het branden annuleert, blijft de schijf leeg.

Publicatiedatum: 20-okt-2015