OS X Mountain Lion: Wat is de thuismap?

This article has been archived and is no longer updated by Apple.
Wat is de thuismap?

In de thuismap worden uw documenten, voorkeursinstellingen en andere gegevens bewaard. Voor elke gebruiker van uw computer wordt een thuismap aangemaakt. Dit gebeurt op hetzelfde moment waarop de account van de gebruiker wordt ingesteld. Als u de enige gebruiker van de computer bent, is er slechts één thuismap. De thuismap heeft niet de naam 'Thuis', maar heeft dezelfde naam als de accountnaam die in uw gebruikersaccount wordt vermeld. De thuismap wordt weergegeven in de navigatiekolom van Finder-vensters.

Wanneer u bent ingelogd met uw account, is een huis het symbool van uw thuismap. Als de computer meerdere accounts heeft en iemand anders is ingelogd, heeft de thuismap van die persoon een huis als symbool en is een map het symbool van uw thuismap.

Thuismap-symbool

Via de mappen in uw thuismap (zoals 'Bureaublad' en 'Documenten') kunt u gemakkelijk verschillende bestandstypen op uw computer vinden.

Bureaublad

De bestanden en mappen die op uw bureaublad verschijnen.

Documenten

De meeste bestanden die u op uw computer bewaart, zoals tekstdocumenten.

Downloads

Bestanden die u downloadt vanaf een lokaal netwerk, het internet of een andere bron.

Films

Uw films, zoals projecten die u aanmaakt met iMovie.

Muziek

Uw muziekbestanden, zoals MP3- en AAC-bestanden die door iTunes worden gebruikt.

Afbeeldingen

Uw foto's, zoals foto's die u in iPhoto hebt geïmporteerd of hebt genomen met Photo Booth.

Publiek

Bestanden die u beschikbaar wilt stellen aan andere gebruikers in uw netwerk.

Sites

Webpagina's voor het hosten van uw persoonlijke websites.

U kunt de naam van een thuismap niet wijzigen. Als u een andere naam wilt gebruiken, moet u een nieuwe gebruikersaccount aanmaken (hiervoor zijn beheerdersbevoegdheden vereist). Daarna kunt u desgewenst onderdelen uit uw oude thuismap naar uw nieuwe thuismap verplaatsen.

Published Date: 11-nov-2015
Helpful?