Tietoja OS X:n NTP-suojauspäivityksestä

Tässä asiakirjassa kerrotaan OS X:n NTP-suojauspäivityksen sisällöstä.

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Lisätietoja Applen tuoteturvallisuudesta on Applen tuoteturvallisuussivustossa.

Lisätietoja Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimesta on artikkelissa Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimen käyttäminen.

CVE ID -tunnuksia käytetään mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Tietoja muista suojauspäivityksistä on artikkelissa Applen suojauspäivitykset.

OS X:n NTP-suojauspäivitys

• ntpd

Saatavilla seuraaville käyttöjärjestelmille: OS X Mountain Lion 10.8.5, OS X Mavericks 10.9.5, OS X Yosemite 10.10.1

Vaikutus: etähyökkääjä saattaa pystyä suorittamaan satunnaista koodia.

Kuvaus: ntpd:ssä oli useita haavoittuvuuksia, jotka saattoivat anataa hyökkääjälle mahdollisuuden käynnistää puskuriylivuotoja. Nämä ongelmat on korjattu parannetulla virheiden tarkistamisella.

Voit tarkistaa ntpd-version antamalla seuraavan komennon päätteessä: what /usr/sbin/ntpd. Tämä päivitys koskee seuraavia versioita:

• Mountain Lion: ntp-77.1.1
    • Mavericks: ntp-88.1.1
    • Yosemite: ntp-92.5.1

CVE-ID

CVE-2014-9295: Stephen Roettger Googlen tietoturvatiimistä

Tärkeää: Kolmansien osapuolien Web-sivustoja ja tuotteita koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue kyseisiä kolmansia osapuolia, Web-sivustoja tai tuotteita. Apple ei vastaa kolmansien osapuolien Web-sivustojen sisältämistä tiedoista tai tuotteista eikä niiden toiminnallisuudesta tai käytöstä. Apple on antanut nämä tiedot vain käyttäjän avuksi. Apple ei ole testannut sivustojen sisältämiä tietoja eikä anna mitään takuita tietojen oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Kaikkien Internetistä löytyvien tietojen ja tuotteiden käyttöön liittyy riskejä, eikä Apple vastaa niistä. Käyttäjien tulee tiedostaa, että kolmansien osapuolien sivustot ovat Applesta riippumattomia eikä Apple voi vaikuttaa kyseisten sivustojen sisältöön. Lisätietoja saa ottamalla yhteyttä toimittajaan.