Om OS X bash-oppdatering 1.0

Dette dokumentet beskriver sikkerhetsinnholdet i OS X bash-oppdatering 1.0.

Denne oppdateringen kan lastes ned fra nettstedet for Apple-kundestøtte.

Av hensyn til kundenes sikkerhet er det Apples praksis ikke å videreformidle, diskutere eller bekrefte sikkerhetsproblemer før det er foretatt en fullstendig undersøkelse og eventuelle nødvendige rettelser eller utgivelser er tilgjengelige. Du finner mer informasjon om Apple-produktsikkerhet på nettstedet for Apple-produktsikkerhet.

For å finne ut mer om PGP-nøkkelen fra Apple Produktsikkerhet går du til Slik bruker du PGP-nøkkelen fra Apple Produktsikkerhet.

Der det er mulig, brukes CVE-ID-er som henvisning for ytterligere informasjon om svakhetene.

For å finne ut mer om sikkerhetsoppdateringer går du til Apple Sikkerhetsoppdateringer.

OS X bash-oppdatering 1.0

• Bash

Tilgjengelig for: OS X Lion v10.7.5, OS X Lion Server v10.7.5, OS X Mountain Lion v10.8.5, OS X Mavericks v10.9.5

Virkning: I enkelte konfigurasjoner kan en ekstern angriper være i stand til å kjøre vilkårlige skallkommandoer

Beskrivelse: Det var et problem med Bashs analyse av miljøvariabler. Problemet ble løst gjennom forbedret analyse av miljøvariabler ved å forbedre registreringen av slutten på funksjonsutsagnet.

Denne oppdateringen inkluderte også den foreslåtte endringen CVE-2014-7169, som tilbakestiller analysetilstanden.

I tillegg har denne oppdateringen lagt til et nytt navneområde for eksporterte funksjoner ved å opprette en funksjonsdekoratør for å forhindre utilsiktede overskrifter i Bash. Navnene på alle miljøvariabler som introduserer funksjonsdefinisjoner, må ha prefikset «__BASH_FUNC<» og suffikset «>()» for å forhindre at en funksjon utilsiktet sendes via HTTP-overskrifter.

CVE-ID

CVE-2014-6271: Stephane Chazelas

CVE-2014-7169: Tavis Ormandy

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.