AirPort-basisstation: IPv6-tunnelfout na installatie van firmware 7.6.3 in router/NAT-modus

Meer informatie over de pop-overfout van het AirPort-hulpprogramma: IPv6-tunnelfout.

Belangrijk: volg deze instructies alleen als je AirPort-basisstation in de DHCP- en NAT-modus werkt. Volg deze stappen niet als je AirPort-basisstation in Bridge-modus werkt. Controleer de routermodusinstelling van je AirPort-basisstation door het tabblad 'Netwerk' te selecteren. De routermodus is de eerste instelling.

AirPort-firmware 7.6.3 vereist dat alle velden voor de handmatige IPv6-tunnelmodus volledig zijn ingevuld en geldige gegevens bevatten (Opmerking: dit is niet van toepassing op de automatische IPv6-tunnelmodus). Als je deze modus eerder dan firmware 7.6.3 gebruikte en de instellingen voor de handmatige IPv6-tunnelmodus onvolledig waren of ontbreken, knippert het basisstation oranje en geeft het AirPort-configuratieprogramma een pop-over-fout weer: IPv6-tunnelfout.

Als je de fout selecteert in het venstermenu 'AirPort-configuratieprogramma', wordt en bericht van de volgende strekking weergegeven: "Er is een fout opgetreden in het IPv6-tunneleindpunt. Wacht tot de voorziening is hersteld en probeer het opnieuw. Neem contact op met je serviceprovider als het probleem aanhoudt."

tunnel_error

De IPv6-tunnelfout oplossen na het upgraden naar firmware 7.6.3 in router/NAT-modus

1. Vraag de juiste instellingen op bij je IPv6-serviceprovider.

2. Voer het IPv6 WAN-adres, de IPv6-standaardroute, het externe IPv4-adres, het IPv6-gedelegeerde voorvoegsel en het IPv6 LAN-adres in de juiste velden in. Zie de voorbeeldinstellingen hieronder.

internet_options

Let op: alle blauw gemarkeerde velden moeten volledig worden ingevuld met geldige gegevens.

Voltooi de stappen voor het handmatig configureren van de IPv6-tunnelmodus

1. Vraag de juiste instellingen op bij je IPv6-serviceprovider.

2. Open het AirPort-configuratieprogramma en selecteer vervolgens het apparaat dat dat je configureert. Voer indien nodig het wachtwoord in.

3. Klik op 'Internet' en vervolgens op 'Internetopties'.

4. Kies 'Handmatig' in het venstermenu 'Configureer IPv6'.

5. Kies 'Tunnel' in het venstermenu 'IPv6-modus'.

6. Voer het IPv6 WAN-adres, de standaardroute en andere informatie in die je van je serviceprovider hebt ontvangen. Alle vakjes moeten correct worden ingevuld.