In iCloud bewaarde gegevens archiveren of kopiëren

Lees hier hoe je je iCloud-gegevens archiveert of kopieert.

Een archief maken van wat je in iCloud bewaart, is een van de manieren om een extra kopie van je gegevens te bewaren. Als je per ongeluk een belangrijk contact, e-mailbericht of document verwijdert, kun je het terugzetten via iCloud of vanaf een andere kopie die je ervan hebt.

iCloud Drive-bestanden

Volg de stappen hieronder om bestanden te kopiëren vanaf je Mac, iPhone, iPad, iCloud.com of pc. Als je een bestand van een gedeelde map op iCloud Drive kopieert naar een andere map, wordt de gedeelde toegang tot het bestand niet meegekopieerd. Meer informatie over het delen van mappen.

Als een bestand in iCloud Drive is geoptimaliseerd, wordt het eerst naar je apparaat gedownload en daarna gekopieerd naar de nieuwe locatie.

Bestanden kopiëren van iCloud Drive naar een Mac

1. Klik in de navigatiekolom van een Finder-venster op 'iCloud Drive'.

2. Selecteer de bestanden die je wilt kopiëren.

3. Klik in het menu 'Wijzig' op 'Kopieer onderdelen' en plak vervolgens de bestanden op de nieuwe locatie.

Bestanden kopiëren vanuit de Bestanden-app op de iPhone of iPad

Volg deze stappen voor de iPhone:

1. Open de Bestanden-app en kies 'Blader' om locaties weer te geven.

2. Tik in 'Locaties' op 'iCloud Drive' en tik vervolgens op 'Meer'.

3. Tik op 'Selecteer' en kies vervolgens de bestanden en mappen die je wilt kopiëren.

4. Kies hoe je een kopie van het bestand wilt versturen. Tik op 'Meer' en tik vervolgens op 'Kopieer onderdelen'.

5. Ga in 'Locaties' naar 'Op mijn apparaat' of naar een andere cloudvoorziening.

6. Houd je vinger op een map op de nieuwe locatie en tik vervolgens op 'Plak'.

Volg deze stappen voor de iPad:

1. Open de Bestanden-app en kies 'iCloud Drive' onder 'Locaties' in de navigatiekolom.

2. Tik op 'Selecteer' en kies de bestanden en mappen die je wilt kopiëren.

3. Tik op 'Meer' en tik vervolgens op 'Kopieer onderdelen'.

4. Ga in 'Locaties' naar 'Op mijn iPad' of naar een andere cloudvoorziening.

5. Houd je vinger op een map op de nieuwe locatie en tik vervolgens op 'Plak'.

Als de nieuwe locatie niet wordt weergegeven in 'Locaties', kun je een kopie van de bestanden versturen via AirDrop, Berichten of Mail.

Bestanden kopiëren vanaf iCloud.com

Voer deze stappen uit om bestanden te downloaden die worden bewaard op iCloud Drive of die toegankelijk zijn vanuit iWork-apps op iCloud.com:

1. Log in bij iCloud.com.

2. Open iCloud Drive.

3. Zoek en selecteer het bestand.

4. Klik bovenaan de pagina op DownloadDownload of klik dubbel op het bestand. Het document wordt gedownload naar de standaardlocatie voor downloads.

Bestanden kopiëren vanuit Windows

Als je iCloud Drive hebt ingeschakeld via iCloud voor Windows op een pc, kun je in Verkenner de bestanden kopiëren vanuit de map 'iCloud Drive'. Je kunt ook bestanden kopiëren vanuit iCloud.com.

Als je hulp nodig hebt bij gegevens van apps van andere makers die in iCloud worden bewaard, neem je rechtstreeks contact op met de ontwikkelaar van de app. Gegevens van apps van andere makers kunnen je iCloud-opslag gebruiken, ook als je daar geen details over te zien krijgt.

Foto's en video's

Als je iCloud Foto's gebruikt, worden de foto's en video's automatisch in volledige resolutie geüpload naar iCloud.

Kopieën van je foto's en video's downloaden van je apparaat

• Tik op je iPhone, iPad of iPod touch op 'Instellingen' > [je naam] > 'iCloud' > 'Foto's'. Selecteer vervolgens 'Download en bewaar originelen' en importeer de foto's naar je computer.

• Open de app Foto's op de Mac. Selecteer de foto's en video's die je wilt kopiëren. Kies 'Archief' > 'Exporteer'.

• Zorg ervoor dat je op je pc iCloud voor Windows configureert en iCloud-foto's inschakelt. Open Verkenner. Klik in het navigatievenster op 'iCloud-foto's' en selecteer de afbeeldingen die je op je pc wilt bewaren. Klik met de rechtermuisknop op de selectie en kies 'Altijd bewaren op dit apparaat'. Lees hoe je je foto's downloadt als je iCloud voor Windows 10 of lager gebruikt. Nadat de items zijn gedownload, kopieer je ze naar een andere map op je computer. Houd hiervoor de Ctrl-toets ingedrukt en sleep de items naar de map. Voeg deze map toe wanneer je een reservekopie van de computer maakt.

Kopieën van je foto's en video's downloaden van iCloud.com

Als je maar een paar foto's of video's wilt downloaden, kun je via iCloud.com de meest recente versies van foto's en video's downloaden.

• Ga op een iPhone, iPad of iPod touch naar iCloud.com, tik op 'Foto's' en tik vervolgens op 'Selecteer'. Selecteer de foto's en video's die je wilt downloaden en tik op MeerMeer. Selecteer 'Download' en tik vervolgens nogmaals op 'Download' om te bevestigen. Je foto's en video's worden als .zip-bestand gedownload naar iCloud Drive.

• Ga op een Mac of pc naar iCloud.com en klik op 'Foto's'. Selecteer nu de foto's en video's die je wilt downloaden en klik op DownloadDownload.

Als je iCloud Drive niet hebt ingeschakeld, vind je het .zip-bestand dat je hebt gedownload in de Bestanden-app onder 'Downloads' of 'Recent'.

Foto's kopiëren uit 'Gedeelde albums'

Je kunt ook de stappen hieronder volgen om foto's en video's handmatig te kopiëren. Opmerkingen en vind-ik-leuks bij een gedeelde foto worden niet bewaard. Foto's en video's die worden bewaard vanuit gedeelde albums, zijn niet in volledige resolutie.

Foto's uit gedeelde albums kopiëren op de iPhone of iPad

1. Open 'Foto's' en tik op 'Albums'.

2. Ga naar 'Gedeelde albums' en tik op de naam van het gewenste album. Mogelijk moet je naar links vegen om het gedeelde album te vinden.

3. Bewaar foto's uit het album met een van deze methoden:

• Tik op een foto om deze te openen en kies vervolgens DeelDeel. Als je meer afbeeldingen wilt selecteren, scrol je naar links of rechts door de afbeeldingen en tik je op de afbeeldingen die je wilt bewaren. Tik op 'Bewaar afbeelding'.

• Tik op 'Selecteer' en tik vervolgens op de afbeeldingen die je wilt bewaren. Tik op DeelDeel en tik vervolgens op ‘Bewaar afbeelding’.

4. Foto's overzetten naar je computer.

Foto's en video's kopiëren uit 'Gedeelde albums' op de Mac

Volg deze stappen om foto's en video's in gedeelde albums handmatig te importeren naar je fotobibliotheek:

1. Open Foto's en selecteer 'Gedeelde albums'.

2. Klik dubbel op een gedeeld album.

3. Control-klik (of klik met de rechtermuisknop) op een foto en kies 'Importeer'.

Nadat je de foto's hebt geïmporteerd, kun je het beste een reservekopie van de bibliotheek maken. Je kunt ze bewaren als aparte bibliotheek op je computer of op een andere schijf.

Foto's en video's kopiëren uit 'Gedeelde albums' in Windows

Bewaarde foto's blijven beschikbaar als je 'Foto's' uitschakelt in iCloud voor Windows. Als je foto's en video's uit een gedeeld album wilt bewaren, moet je ze bewaren in een andere map op je harde schijf:

1. Open iCloud voor Windows.

2. Klik naast 'Foto's' op 'Opties'. Noteer het pad onder 'Locatie iCloud-foto's'.

3. Open een venster in Verkenner (Windows 8 of nieuwer) of Windows Verkenner (Windows 7).

4. Ga naar de map 'iCloud-foto's' met behulp van het bovenstaande pad. Open de gedeelde map.

5. Selecteer de foto's die je wilt bewaren en kopieer ze vervolgens naar een andere map op je computer. Houd hiervoor de Ctrl-toets ingedrukt en sleep de items naar de map. Voeg deze map toe wanneer je een reservekopie van de computer maakt.

Ga voor informatie over hoe je een reservekopie maakt van een Windows-pc naar Microsoft Support.

Mail

Lees hier hoe je iCloud-e-mail kunt verplaatsen, verwijderen of kopiëren op de Mac.

Safari-bladwijzers

Een kopie van je Safari-bladwijzers exporteren op de Mac:

1. Kies 'Archief' > 'Exporteer' > 'Bladwijzers'.

2. Kies waar je het bestand naartoe wilt exporteren en klik op 'Bewaar'. De naam van het bestand is 'Safari Bookmarks.html', tenzij je het zelf een andere naam geeft.

Als je een kopie van je Mozilla Firefox-, Google Chrome- of Microsoft Internet Explorer-bladwijzers wilt exporteren, raadpleeg je de instructies van Mozilla, Google of Microsoft voor het exporteren van bladwijzers.

Contacten

Volg de stappen hieronder om contacten te exporteren vanaf je Mac, iCloud.com of pc.

Contacten exporteren op de Mac

1. Open Contacten.

2. Selecteer 'Alle contacten'.

3. Klik op een contact in de lijst 'Contacten'.

4. Kies 'Archief' > 'Exporteer' > 'Exporteer vCard', of kies 'Wijzig' > 'Selecteer alles' om alle kaarten te selecteren voor de export.

5. Kies waar je de bestanden wilt bewaren en klik op 'Bewaar'.

Als je lijsten gebruikt, is het verstandig om niet alleen de losse vCards te exporteren, maar ook nog de hele database van Contacten of Adresboek te archiveren. Met de vCard-methode hierboven kopieer je wel je contacten, maar niet je lijsten. Archieven zijn ingewikkelder, maar je kunt mogelijk geen gegevens herstellen met behulp van archieven als je verbonden bent met internet en ingelogd bent bij iCloud.

Als je een archief wilt exporteren, open je Contacten en kies je 'Archief' > 'Exporteer' > 'Contacten-archief'.

Contacten exporteren vanaf iCloud.com

Contacten op iCloud exporteren als vCard

Contacten exporteren in Outlook op een pc

Raadpleeg de instructies van Microsoft voor het exporteren van contactenpersonen.

Agenda's

Volg de stappen hieronder om een agenda te exporteren vanaf je Mac, iCloud.com of pc.

Een agenda exporteren op de Mac

1. Klik in Agenda op de naam van de agenda. Als je je agenda's niet ziet, klik je op 'Agenda's'.

2. Kies 'Archief' > 'Exporteer' > 'Exporteer'.

3. Kies een locatie voor het bestand en klik op 'Exporteer'.

Een agenda downloaden vanaf iCloud.com

1. Log in bij iCloud.com met je Apple ID en open Agenda.

2. Deel de agenda openbaar.

3. Kopieer de URL van de gedeelde agenda en plak deze in het adresveld van je browser. Druk niet op Enter of Return.

4. Wijzig 'webcal' in 'http' en druk op Enter of Return. Er wordt een ICS-bestand gedownload naar de standaardlocatie voor downloads.

5. Voeg de agenda toe aan een agendaclient, zoals Agenda op een Mac of Outlook op een Windows-computer.

6. Stop het delen van de agenda.

iCloud-agenda bewaart informatie van de laatste zes maanden en maximaal drie jaar in de toekomst.

Een agenda exporteren in Outlook op een pc

1. Open Outlook en ga naar je agenda.

2. Selecteer de agenda die je wilt kopiëren in de lijst 'Agenda'.

3. Hef de selectie van alle andere agenda's op.

4. Kies 'Bestand' > 'Agenda opslaan'.

5. Klik op 'Meer opties' om het datumbereik en de hoeveelheid gegevens aan te passen die aan de agenda moeten worden toegevoegd. Dit verschilt per versie van Outlook.

6. Klik op 'OK'.

7. Kies waar de agenda moet worden bewaard en klik op 'Opslaan'.

8. Herhaal dit voor elke agenda die je wilt kopiëren.

Herinneringen

Een kopie exporteren van je herinneringen op een Mac met macOS Mojave of ouder:

1. Open Herinneringen.

2. Ga naar de herinneringslijst die je wilt exporteren.

3. Kies 'Archief' > 'Exporteer'.

4. Geef een naam op, kies een locatie en klik op 'Exporteer'.

Notities

Een kopie maken van een notitie op de Mac:

1. Open de Notities-app en selecteer de gewenste notitie.

2. Kies 'Archief' > 'Exporteer als pdf'.

3. Kies waar je het document wilt bewaren op de computer.

Gesproken memo's

Een kopie van een gesproken memo maken op de iPhone of iPad:

1. Open de Dictafoon-app en tik op de opname die je wilt dupliceren.

2. Tik op MeerMeer > Dupliceer. Je kunt ook op 'Deel' tikken om de opname te versturen via Berichten of Mail of deze bewaren in Bestanden.

Op een Mac kun je de opname die je wilt dupliceren naar een nieuwe locatie slepen om deze te kopiëren, of op DeelDeel tikken om de opname te versturen via Berichten of Mail.

Vergeet niet om reservekopieën te maken

iCloud maakt automatisch elke dag een reservekopie van je iPhone, iPad en iPod touch Als je een extra kopie wilt bewaren, kun je een reservekopie maken op je computer. Maak ook regelmatig een reservekopie van je iOS- en iPadOS-apparaten. Als je een reservekopie hebt, kun je je gegevens herstellen als je computer of apparaat beschadigd raakt of zoekraakt.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.