Over Beveiligingsupdate 2011-003

In dit document wordt Beveiligingsupdate 2011-003 beschreven.

In dit document wordt Beveiligingsupdate 2011-003 beschreven, die u kunt downloaden en installeren via de voorkeuren voor Software-update of via Apple Downloads.

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Bezoek de website Apple productbeveiliging voor meer informatie over Apple-productbeveiliging.

Raadpleeg ‘Hoe gebruikt u de Apple Product Security PGP-sleutel’ voor meer informatie over het gebruik van de Apple PGP-sleutel voor productbeveiliging.

Waar mogelijk worden CVE-ID’s als referentie voor kwetsbaarheden gebruikt voor verdere informatie.

Raadpleeg ‘Apple-beveiligingsupdates’ voor meer informatie over andere beveiligingsupdates.

Beveiligingsupdate 2011-003

• Bestandsquarantaine

Beschikbaar voor: Mac OS X v10.6.7, Mac OS X Server v10.6.7

Impact: toegevoegde definitie

Beschrijving: de OSX.MacDefender.A-definitie is toegevoegd aan de malwarecontrole in Bestandsquarantaine. U vindt informatie over het plaatsen van bestanden in quarantaine in dit artikel van de Knowledge Base: http://support.apple.com/kb/HT3662?viewlocale=nl_NL

• Bestandsquarantaine

Beschikbaar voor: Mac OS X v10.6.7, Mac OS X Server v10.6.7

Impact: de bekende malwaredefinities automatisch bijwerken

Beschrijving: het systeem controleert dagelijks op updates voor de lijst met malwaredefinities van Bestandsquarantaine. U kunt deze functie uitschakelen door ‘Werk lijst voor veilige downloads automatisch bij’ in het voorkeurenpaneel Beveiliging uit te schakelen. U vindt meer informatie in dit artikel van de Knowledge Base: http://support.apple.com/kb/HT4651?viewlocale=nl_NL.

• Malware verwijderen

Beschikbaar voor: Mac OS X v10.6.7, Mac OS X Server v10.6.7

Impact: de MacDefender-malware verwijderen indien deze wordt gedetecteerd

Beschrijving: bij de installatie van deze update wordt gezocht naar bekende varianten van de MacDefender-malware en wordt deze verwijderd. Als een bekende variant is gedetecteerd en verwijderd, wordt de gebruiker na de installatie van de update hiervan op de hoogte gebracht via een waarschuwingsbericht. U vindt meer informatie in dit artikel van de Knowledge Base: http://support.apple.com/kb/HT4651?viewlocale=nl_NL.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.