Om krav om kompatibilitet med høreapparater for iPhone

FCC (Federal Communications Commission) har vedtatt krav om kompatibilitet med høreapparater for digitale mobiltelefoner. Se vurderingene av kompatibilitet med høreapparater for iPhone-modeller som er kompatible med høreapparater i henhold til FCC-reglene, og finn ut mer om bruk av iPhone sammen med høreapparater.

De fleste iPhone-modellene er kompatible med et bredt utvalg av høreapparater i henhold til FCC-kravene om kompatibilitet med høreapparater. Du kan også bruke Made for iPhone-høreapparater sammen med mange iPhone-modeller.

Se vurderingene av kompatibilitet med høreapparater for iPhone-modeller nedenfor. Hvis du ikke er sikker, kan du finne ut hvilken iPhone-modell du har.

Vurderinger av kompatibilitet med høreapparater for iPhone

Modell

Modell #

Kompatibilitetsvurdering1

Kompatibel med Made for iPhone-høreapparater2

iPhone 15 Pro

A2848

M3, T4

Ja

iPhone 15 Pro Max

A2849

M3, T4

Ja

iPhone 15

A2846

M3, T4

Ja

iPhone 15 Plus

A2847

M3, T4

Ja

iPhone 14 Pro

A2650

M3, T4

Ja

iPhone 14 Pro Max

A2651

M3, T4

Ja

iPhone 14

A2649

M3, T4

Ja

iPhone 14 Plus

A2632

M3, T4

Ja

iPhone SE (3. generasjon)

A2595

M3, T4

Ja

iPhone 13 Pro

A2483

M3, T4

Ja

iPhone 13 Pro Max

A2484

M3, T4

Ja

iPhone 13

A2482

M3, T4

Ja

iPhone 13 mini

A2481

M3, T4

Ja

iPhone 12 Pro

A2341

M3, T4

Ja

iPhone 12 Pro Max

A2342

M3, T4

Ja

iPhone 12

A2172

M3, T4

Ja

iPhone 12 mini

A2176

M3, T4

Ja

iPhone SE (2. generasjon)

A2275A2296

M3, T4

Ja

iPhone 11 Pro

A2160

M3, T4

Ja

iPhone 11 Pro Max

A2161

M3, T4

Ja

iPhone 11

A2111

M3, T4

Ja

iPhone XS

A1920

M3, T4

Ja

iPhone XS Max

A1921

M3, T4

Ja

iPhone XR

A1984

M3, T4

Ja

iPhone X

A1865A1901

M3, T4

Ja

iPhone 8

A1863A1905

M3, T4

Ja

iPhone 8 Plus

A1864A1897

M3, T4

Ja

iPhone 74

A1660A1778A1779

M3, T4

Ja

iPhone 7 Plus4

A1661A1784A1785

M3, T4

Ja

iPhone SE (1. generasjon)4

A1662, A1723

M3, T4

Ja

iPhone 6s4

A1633A1688

M3, T4

Ja

iPhone 6s Plus4

A1634A1687

M3, T4

Ja

iPhone 64

A1549A1586

M3, T4

Ja3

iPhone 6 Plus4

A1522A1524

M3, T4

Ja3

1. Basert på tester utført av et uavhengig laboratorium i henhold til ANSI-standard C63.19, «American National Standard for Methods of Measurement of Compatibility between Wireless Communications Devices and Hearing Aids».

2. Krever iOS 7 eller nyere og et Made for iPhone-høreapparat. Forhør deg med produsenten av høreapparatet for å få bekreftet om iPhone-modellen din er kompatibel.

3. Med høreapparatmodus aktivert (iOS 5 og nyere, se nedenfor for mer informasjon).

4. Støtter ikke iOS 16 eller nyere.

Finn ut hva vurderingene av kompatibilitet med høreapparater betyr

FCC-reglene for kompatibilitet med høreapparater krever at visse telefoner blir testet og vurdert i henhold til ANSI-standarden (American National Standard Institute) for kompatibilitet med høreapparater, C63.19. ANSI-standarden for kompatibilitet med høreapparater inneholder to rangeringer:

• M: For redusert radiofrekvent støy ved akustisk forbindelse til høreapparater som ikke bruker teleslyngemodus

• T: For induktiv forbindelse med høreapparater i teleslyngemodus

Disse vurderingene gis etter en skala fra én til fire, der fire angir best kompatibilitet. En telefon anses å være kompatibel med høreapparater i henhold til FCC-kravene hvis den får vurderingen M3 eller M4 for akustisk forbindelse og T3 eller T4 for induktiv forbindelse.

Kompatibilitetsvurderingene for høreapparater er ikke en garanti for at et bestemt høreapparat fungerer bra med en bestemt telefon. Noen høreapparater kan fungere godt sammen med telefoner som ikke oppfyller FCC-kravene til kompatibilitet med høreapparater. For å forsikre deg om at et bestemt høreapparat fungerer godt sammen med en bestemt telefon, bør du prøve dem sammen før du fullfører kjøpet.

Om kompatibilitet med høreapparater og nyere teknologier for trådløs overføring

Alle iPhone-modeller med en vurdering av kompatibilitet med høreapparater har blitt testet og vurdert for bruk med høreapparater sammen med enkelte av teknologiene for trådløs overføring på modellene. Det kan imidlertid finnes enkelte nyere teknologier for trådløs overføring på telefonen som ennå ikke har blitt testet for bruk med høreapparater. Det er viktig å prøve de ulike funksjonene på telefonen grundig og på ulike steder sammen med et høreapparat eller cochleaimplantat for å finne ut om du hører støy. Kontakt tjenesteleverandøren eller telefonens produsent for å få nærmere informasjon om kompatibilitet med høreapparater. Hvis du har spørsmål om retningslinjer for retur eller innbytte, kan du kontakte tjenesteleverandøren eller telefonforhandleren.

Få den beste opplevelsen med et høreapparat

Mobiltelefoner inneholder radiosendere som kan forstyrre ytelsen til høreapparater. For å forsikre deg om at et bestemt høreapparat fungerer godt sammen med en bestemt telefon, bør du prøve dem sammen før et eventuelt kjøp. Her finner du noen tips du kan følge for å få best mulig resultat hvis du allerede eier en iPhone og et høreapparat.

iPhone og høreapparater fungerer generelt best sammen i «M-modus» eller akustisk forbindelsesmodus. Hvis du bruker høreapparatet i denne modusen, må du påse at høreapparatet er stilt inn på «M» eller akustisk forbindelsesmodus, og plassere iPhone-mottakeren nær høreapparatets innebygde mikrofon (eller mikrofoner). Med andre ord: Hold iPhone mot hodet på samme måte som når du ringer noen. Høreapparatet mottar lyd fra iPhone gjennom de innebygde mikrofonene. For å få best mulig resultat kan du prøve å bruke iPhone i forskjellige posisjoner i forhold til høreapparatet, for eksempel kan det å plassere mottakeren litt over øret gi bedre ytelse for høreapparater med mikrofoner som er plassert bak øret. Hvis du har en iPhone 4 (GSM-modell), aktiverer du kompatibilitet for høreapparat (se nedenfor).

Hvis en akustisk forbindelse ikke gir tilfredsstillende resultat, kan du prøve å bruke høreapparatet i «T-modus», eller teleslyngemodus. Hvis høreapparatet er i denne modusen, må du påse at høreapparatet er stilt på «T», eller teleslyngemodus (ikke alle høreapparater har denne modusen). Hvis du har en iPhone 5 eller nyere, aktiverer du kompatibilitet for høreapparat (se nedenfor).

Aktiver kompatibilitet for høreapparat

Når du skal aktivere kompatibilitet for høreapparat på en iPhone med iOS 13 eller nyere, går du til Innstillinger > Tilgjengelighet > Høreapparater. Kompatibilitet for høreapparat på disse iPhone-modellene modifiserer telefonens akustiske innstillinger for å forbedre kompatibiliteten med høreapparater stilt på «T» eller teleslyngemodus.

Hvis du en iPhone 6 eller nyere, kan du aktivere høreapparatmodus. Når du skal aktivere høreapparatmodus, går du til Innstillinger > Generelt > Tilgjengelighet. Høreapparatmodus reduserer sendestyrken på mobilradiosignalet i GSM 1900 MHz-båndet, noe som kan føre til redusert 2G-mobildekning.

Om Made for iPhone-høreapparater

Apple har samarbeidet med de beste produsentene for å lage høreapparater spesielt for iPhone. Disse høreapparatene sørger for en energieffektiv digital lydopplevelse av høy kvalitet og gjør det mulig å styre høreapparatet direkte fra iPhone. Made for iPhone-høreapparater har også direktelytting.

Liste over Made for iPhone-høreapparater

Bruk Made for iPhone-høreapparater

«Bro»-tilbehør for lydstrømming

Enkelte høreapparatprodusenter tilbyr spesielt «bro»-tilbehør til høreapparater som mottar lyd via Bluetooth fra iPhone, og som videresender lyden med egne teknologier for trådløs lydstrømming som er innebygd i høreapparatet. Kontakt en audiograf eller høreapparatprodusent for å få mer informasjon.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.