Talen

iOS: extra servers voor uitgaande post configureren

Wanneer u een e-mailaccount configureert op een iPhone, iPad of iPod touch, wilt u mogelijk extra servers voor uitgaande post toevoegen.  Afhankelijk van de internetaanbieder kunt u de standaard SMTP-server voor uitgaande post niet gebruiken wanneer u bepaalde Wi-Fi-netwerken of mobiele netwerken gebruikt. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een extra SMTP-server voor uitgaande post configureert.

Als u een e-mailaccount wilt toevoegen aan het iOS-apparaat, raadpleegt u hoe u een e-mailaccount toevoegt.

Servers voor uitgaande post toevoegen aan een bestaande e-mailaccount:

1. Tik op Instellingen > E-mail, contacten, agenda's.
  2. Tik op de Mail-account waarvoor u de instellingen wilt wijzigen. Als u de account hebt geconfigureerd met een van de ingebouwde voorinstellingen, IMAP of Exchange, moet u wellicht op het volgende scherm tikken op 'Accountinfo'.
  3. Zoek de 'Server uitgaande post' op het scherm Accountinfo en tik op de bestaande SMTP-server. Er verschijnt een lijst van SMTP-servers met de Hoofdserver en Andere SMTP-servers.
  4. Tik op Voeg server toe… onder Andere SMTP-servers.
    SMTP-instellingen
  5. Voer de gegevens van de extra SMTP-server in en tik vervolgens op Bewaar.

Opmerking: de hostnaam is vereist. De hostnaam is doorgaans de naam van de uitgaande server. Als u de hostnaam of andere gegevens niet zeker weet, neemt u contact op met de e-mailaanbieder die u probeert toe te voegen.

U kunt dezelfde stappen als hierboven gebruiken om een bestaande SMTP-server in of uit te schakelen of te verwijderen. Tik hiervoor op de SMTP-server die u wilt aanpassen in plaats van op 'Voeg server toe...'

Aanvullende informatie

• Niet alle e-mailaanbieders bieden ondersteuning voor extra servers voor uitgaande post op iOS-apparaten.
  • Als een SMTP-server wordt gebruikt als primaire SMTP-server door een account, kunt u deze niet verwijderen zonder de account te verwijderen. In dit geval moet u de server uitschakelen.

Belangrijk: Informatie over producten die niet door Apple zijn vervaardigd, is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat Apple deze producten goedkeurt of aanbeveelt. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: 7-dec-2013
Nuttig?
Ja
Nee
Not helpful Somewhat helpful Helpful Very helpful Solved my problem
Druk deze pagina af
  • Laatst gewijzigd op: 7-dec-2013
  • Artikel: HT4519
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(14 reacties)