Tietoturva ja Apple ID

Tässä artikkelissa kerrotaan tietoturvasta ja Apple ID:stä.

Apple ID -tilillä voit kirjautua Apple-palveluihin, kuten App Storeen, iCloudiin, Apple Musiciin, iMessageen ja FaceTimeen. Tili sisältää myös yhteys-, maksu- ja suojaustiedot. Apple suojaa tiedot käyttämällä luokkansa parhaita suojausteknologioita.

Älä koskaan luovuta Apple ID:n salasanaa, vahvistuskoodeja, laitteen pääsykoodia, palautusavainta tai muita tilin suojaustietoja kenellekään. Apple ei koskaan kysy sinulta näitä tietoja.

Applella on tiukat käytännöt ja menettelyt, joilla se pyrkii estämään Apple ID:n luvattoman käytön. Jos otat meihin yhteyttä tukiasioissa, saatamme pyytää sinua vahvistamaan Apple ID:si laitteeseesi lähetetyn ilmoituksen kautta. Vaihtoehtoisesti voit luoda väliaikaisen tuki-PIN-koodin, joka tunnistaa Apple ID:si.

Apple ID:n ja salasanan suojaaminen

Noudattamalla seuraavia suosituksia voit suojata Apple ID:si ja kaiken muun Applen palveluihin tallentamasi tärkeän sisällön.

No alt supplied for Image

Suojaa tili kaksiosaisella todennuksella

Kaksiosaisen todennuksen avulla varmistetaan, että olet ainoa henkilö, joka voi käyttää Apple ID:täsi, vaikka joku muu tietäisi salasanasi. Kun annat Apple ID:n ja salasanan ensimmäistä kertaa uudessa laitteessa, laite kysyy vahvistuskoodia, joka näytetään automaattisesti luotetuissa laitteissa.

No alt supplied for Image

Pidä Apple ID:n salasana yksityisenä

Apple edellyttää vahvan salasanan (vähintään kahdeksan merkkiä, isoja ja pieniä kirjaimia sekä vähintään yksi numero) käyttämistä Apple ID:ssä.

Älä koskaan jaa Apple ID:n salasanaa, vahvistuskoodeja tai tilin suojaustietoja kenellekään. Älä käytä Apple ID:n salasanaa muilla verkkotileillä.

No alt supplied for Image

Älä jaa Apple ID:tä

Älä jaa tiliä muille, älä edes perheenjäsenille. Apple ID:n jakaminen tarkoittaa, että annat jollekin toiselle pääsyn kaikkeen henkilökohtaiseen sisältöösi. Jos joku toinen on auttanut sinua Apple ID:n ja salasanan määrittämisessä, vaihda salasana.

Jos haluat jakaa App Store -ostoja, valokuvia, kalenterin tai jotakin muuta sisältöä, käytä Perhejakoa, iCloud-kuvajakoa ja muita helppokäyttöisiä jako-ominaisuuksia.

No alt supplied for Image

Pidä tilitiedot ajan tasalla

Apple ilmoittaa sinulle sähköpostitse, tekstiviestillä tai ilmoituksella, kun tiliisi tehdään muutoksia (kun esimerkiksi kirjaudut sisään ensimmäistä kertaa uudella laitteella tai vaihdat salasanan). Jos saat ilmoituksen, mutta et muista tehneesi muutoksia, joku muu on voinut käyttää tiliäsi luvatta. Vaihda tällöin salasana välittömästi ja pidä tilitiedot aina ajan tasalla.

Lue lisätietoja Apple ID:n salasanan vaihtamisesta

Pidä tilitiedot ajan tasalla

No alt supplied for Image

Muita vinkkejä laitteen ja tietojen suojaamiseen

• Käytä laitteen pääsykoodia tai salasanaa ja Face ID:tä tai Touch ID:tä. Turvallisuuden ja tietojen suojauksen parantamiseksi voit asettaa laitteelle pääsykoodin (tai kirjautumissalasanan Macille). Käytä Face ID:tä tai Touch ID:tä, jos laite tukee ominaisuutta.

• Pidä ohjelmisto ajan tasalla. Applen ohjelmistojulkaisut sisältävät virheenkorjauksia, uusia ominaisuuksia ja tärkeitä tietoturvapäivityksiä. Muista päivittää laite aina kun ohjelmistopäivityksiä on saatavilla.

• Suojaa henkilötiedot. Lue, miten Apple-tuotteet suunnitellaan siten, että henkilökohtaiset tiedot ovat suojassa ja voit itse päättää, miten tietojasi käytetään.

• Älä lankea huijauksiin. Jos jokin kuulostaa huijaukselta, se todennäköisesti on huijaus. Voit välttää tietojenkalastelun ja muut huijaukset noudattamalla verkkoturvallisuusohjeita.