Språk

iOS: Importera personliga bilder och videor från iOS-enheter till datorn

Med iPhone, iPad, och iPod touch kan du ta bilder och spela in videor med hjälp av den inbyggda kameran, eller spara bilder från program som Safari och Mail på din enhet. Läs mer om hur du importerar det här innehållet från din enhet till en dator.

Om du har en Mac

Du kan importera bilder från iOS-enheten med hjälp av iPhoto (om programmet är installerat):

1. Anslut enheten till datorn. Importfönstret i iPhoto bör öppnas automatiskt med en lista över enhetens bilder och videor.
    Obs! Om iPhoto inte öppnas automatiskt kan du aktivera funktionssättet.
    Importfönstret i iPhoto
  2. Klicka på Importera allt. Om du bara vill importera vissa bilder markerar du dem och klickar sedan på knappen Importera markerade.
  3. När bilderna har importerats visas en dialogruta med frågan om du vill ta bort originalbilderna från kamerarullen. Klicka på Radera bilder.
    Obs! Om du raderar bilderna när du har importerat dem minskas storleken på Kamerarullen och det går snabbare att säkerhetskopiera och återställa. Du kan välja Behåll bilder om du vill importera bilderna till flera datorer.

Om du inte har installerat iPhoto på datorn kan du importera bilderna från enheten med hjälp av Bildinsamling:

1. Anslut iOS-enheten till datorn.
  2. Om Bildinsamling inte öppnas automatiskt går du till mappen Program och öppnar Bildinsamling därifrån.
  3. Välj platsen som bilderna ska importeras till.
  4. Klicka på Alternativ.
  5. Klicka på fliken Alternativ om den inte redan är markerad.
  6. Aktivera alternativet för att radera objekt från kameran efter hämtning.
    Obs! Om du raderar bilderna när du har importerat dem minskas storleken på Kamerarullen och det går snabbare att säkerhetskopiera och återställa. Du kan välja Behåll bilder om du vill importera bilderna till flera datorer.
  7. Klicka på OK.
  8. Klicka på Hämta alla.

Om du har Aperture kan du använda det för importera bilderna. Mer information finns i Aperture Användarhandbok

Om du har en dator med Windows 8

Du kan importera bilder och videor från enheten till Windows-datorn:

1. Anslut iOS-enheten till datorn.
  2. Flytta pekaren till övre högra hörnet.
  3. Klicka på förstoringsglaset.
  4. Skriv Dator och tryck på returtangenten.
  5. Högerklicka på logotypen för enheten och klicka på Importera bilder och video.
  6. Klicka på länken Fler alternativ.
  7. I resultatfönstret kan du ändra mappen som bilderna i kamerarullen ska importeras till, genom att klicka på Bläddra bredvid fältet Importera bilder till. Normalt importeras bilderna till mappen Mina bilder.
  8. Aktivera alternativet för att radera filer från enheten efter import.
    Obs! Om du raderar bilderna när du har importerat dem minskas storleken på Kamerarullen och det går snabbare att säkerhetskopiera och återställa. Du kan välja Behåll bilder om du vill importera bilderna till andra datorer. Om du inte vill att bilderna ska raderas från kameran vid nästa import måste du gå tillbaka och avmarkera alternativet när du är klar.
  9. Klicka på OK när du har angett inställningarna.
  10. Klicka på Importera.
  11. När importen är klar visas dina bilder.

Om du upptäcker att inte alla bilder från Kamerarullen har importerats efter att du utfört ovanstående steg, kan du antingen kopiera bilderna till datorn via Utforskaren i Windows eller använda andra program, till exempel Windows Live Photo Gallery eller Adobe Photoshop Elements 3.0 eller senare, för att importera alla bilder.

Kopiera foton till datorn via Utforskaren i Windows:

1. Anslut iOS-enheten till datorn.
  2. Flytta pekaren till övre högra hörnet.
  3. Klicka på förstoringsglaset.
  4. Skriv Dator och tryck på returtangenten.
  5. Dubbelklicka på logotypen för enheten för att bläddra i kameramapparna.
  6. Gå till [iOS-enhet]\Internal Storage\DCIM\100APPLE.
  7. Kopiera innehållet i mappen manuellt till den plats på datorn där du vill spara det.
  8. Koppla bort enheten. Öppna Kamerarullen och radera manuellt alla bilder som du precis importerade.

Information om hur du kopierar bilder till datorn med Windows Live Photo Gallery eller Adobe Photoshop Elements 3.0 eller senare, finns i dokumentationen för programmet du använder.

Mer information om att överföra medier från enheten till en dator med Windows 8 hittar du i den här Microsoft-artikeln.

Om du har en dator med Windows Vista eller Windows 7

Så här importerar du bilder och videor från enheten till Windows:

1. Anslut iOS-enheten till datorn. Om fönstret Spela upp automatiskt visas klickar du på alternativet för att importera bilder och videor med hjälp av Windows, och går sedan direkt till steg 4. Om dialogrutan Importera bilder och video visas går du direkt till steg 4.
    Obs! Om dialogrutan Spela upp automatiskt inte öppnas automatiskt kan du aktivera funktionssättet.
    Dialogrutan Spela upp automatiskt
  2. Välj Start > Dator.
  3. Högerklicka på logotypen för enheten och klicka på Importera bilder och video.
  4. Klicka på länken Importera inställningar.
  5. I resultatfönstret kan du ändra mappen som bilderna i kamerarullen ska importeras till genom att klicka på Bläddra bredvid fältet Importera till. Normalt importeras bilderna till mappen Mina bilder.
  6. Aktivera alternativet för att alltid radera från enheten efter kopiering.
    Obs! Om du raderar bilderna när du har importerat dem minskas storleken på Kamerarullen och det går snabbare att säkerhetskopiera och återställa. Du kan välja Behåll bilder om du vill importera bilderna till flera datorer. Om du inte vill att bilderna ska raderas från kameran vid nästa import måste du gå tillbaka och avmarkera alternativet när du är klar.
  7. Klicka på OK när du har angett inställningarna.
  8. Välj eventuellt en etikett och klicka på Importera. Den här skärmen visas endast när importprocessen är aktiv:
    Importförloppet
  9. När importeringen är klar öppnas Fotogalleriet i Windows med dina bilder och videor markerade under avsnittet Nyligen importerade:
    Fotogalleriet i Windows

Om du upptäcker att inte alla bilder från Kamerarullen har importerats efter att du utfört ovanstående steg, kan du antingen kopiera bilderna till datorn via Utforskaren i Windows eller använda andra program, till exempel Windows Live Photo Gallery eller Adobe Photoshop Elements 3.0 eller senare, för att importera alla bilder.

Kopiera foton till datorn via Utforskaren i Windows:

1. Anslut iOS-enheten till datorn.
  2. Välj Start > Dator.
  3. Dubbelklicka på logotypen för enheten för att bläddra i kameramapparna.
  4. Gå till [iOS-enhet]\Internal Storage\DCIM\100APPLE.
  5. Kopiera innehållet i mappen manuellt till den plats på datorn där du vill spara det.
  6. Koppla bort enheten. Öppna Kamerarullen och radera manuellt alla bilder i Kamerarullen i iPhone som du precis importerade.

Information om hur du kopierar bilder till datorn med Windows Live Photo Gallery eller Adobe Photoshop Elements 3.0 eller senare, finns i dokumentationen för programmet du använder.

Mer information om att överföra medier från enheten till en Windows-dator finns i:

Om du har en dator med Windows XP

Gör så här för att importera bilder och videor från enheten med hjälp av guiden Skanner och kamera i Windows XP:

1. Anslut iPhone, iPad eller iPod touch till datorn. Guiden Skanner och kamera bör öppnas automatiskt. Klicka på Nästa:

Obs! Om guiden Skanner och kamera inte öppnas automatiskt måste du kanske aktivera funktionssättet.
    Guiden Skanner och kamera

2. Välj de bilder och videor som du vill kopiera. Klicka på Nästa.
  3. Använd standardnamnet för bilden och målplatsen eller ändra dessa efter önskemål.
  4. Aktivera alternativet Ta bort bilder från min enhet när de kopierats.
    Obs! Om du raderar bilderna när du har importerat dem minskas storleken på Kamerarullen och det går snabbare att säkerhetskopiera och återställa. Du kan välja Behåll bilder om du vill importera bilderna till andra datorer. Om du inte vill att bilderna ska raderas från kameran vid nästa import måste du gå tillbaka och avmarkera alternativet.
    Bildnamn och mål
  5. Klicka på Nästa. Bilderna importeras.
  6. Välj vad du vill göra med bilderna eller stäng guiden. Klicka på Nästa.
  7. Antalet importerade bilder visas tillsammans med en länk till bilderna. Klicka på Avsluta för att stänga guiden:

Obs! Det går inte att importera videofiler som är större än 500 MB med kamera- och skannerguiden i Windows XP. Du kan överföra dessa filer direkt från enheten genom att markera dem i Den här datorn och dra eller kopiera filerna till hårddisken.

Om du upptäcker att inte alla bilder från Kamerarullen har importerats efter att du utfört ovanstående steg, kan du antingen kopiera bilderna till datorn via Utforskaren i Windows eller använda andra program, till exempel Windows Live Photo Gallery eller Adobe Photoshop Elements 3.0 eller senare, för att importera alla bilder.

Kopiera foton till datorn via Utforskaren i Windows:

1. Anslut iOS-enheten till datorn.
  2. Välj Start > Min dator.
  3. Dubbelklicka på logotypen för enheten för att bläddra i kameramapparna.
  4. Gå till [iOS-enhet]\Internal Storage\DCIM\100APPLE.
  5. Kopiera innehållet i mappen manuellt till den plats på datorn där du vill spara det.
  6. Koppla bort enheten. Öppna Kamerarullen och radera manuellt alla bilder i Kamerarullen i iPhone som du precis importerade.

Information om hur du kopierar bilder till datorn med Windows Live Photo Gallery eller Adobe Photoshop Elements 3.0 eller senare, finns i dokumentationen för programmet du använder.

Använda Bildström

Mer information om att använda Bildström för att importera bilder till datorn finns i Vanliga frågor om Bildström.

När dina bilder har importerats från Kamerarullen eller Sparade bilder, kan du använda iTunes för att synkronisera dem tillbaka till enheten.

Ytterligare information

• Du kan enbart importera bilder och videor du tagit med den inbyggda kameran eller på annat sätt sparat på enheten. Du kan inte importera bilder och videor som du har synkroniserat från iTunes.
  • Om du importerar bilder och videor från enheten till en Windows-dator kan vissa bilder och videor få fel bildriktning. Vissa bildhanteringsprogram från tredje part för Windows visar iOS-bilder med rätt bildriktning utan att bilderna behöver roteras.
    Använd iTunes eller QuickTime för Windows om du vill spela upp videor med rätt bildriktning på datorn.
  • Det går inte att importera videofiler som är större än 500 MB med kamera- och skannerguiden i Windows XP. Du kan överföra dessa filer direkt från enheten genom att markera dem i Den här datorn och dra eller kopiera filerna till hårddisken.

Viktigt: Omnämnandet av webbplatser och produkter från andra tillverkare sker endast i informationssyfte och ska inte betraktas som någon rekommendation. Apple tar inget som helst ansvar för utbudet av, prestanda hos eller användningen av information eller produkter från andra tillverkares webbplatser. Apple tillhandahåller detta enbart för att underlätta för våra kunder. Apple har inte testat informationen på dessa webbplatser och gör inga utfästelser vad gäller dess korrekthet eller tillförlitlighet. Det finns alltid risker med att använda information eller produkter från Internet, och Apple tar inte på sig något som helst ansvar i detta hänseende. Observera att andra tillverkares webbplatser är oberoende av Apple och att Apple inte har någon kontroll över innehållet på sådana webbplatser. Kontakta leverantören om du vill veta mer.

Senast ändrad: 2014-mar-11