Als een iPhone of iPod touch niet kan worden opgeladen

Lees hier wat je kunt doen als de batterij niet of langzaam oplaadt of als er een waarschuwingsbericht wordt weergegeven.

Voeding aansluiten

Volg deze stappen om je apparaat op te laden:

1. Sluit je apparaat aan op de meegeleverde USB-kabel.

2. Sluit het apparaat vervolgens aan op een van deze drie voedingsbronnen:

Stopcontact

Steek de USB-oplaadkabel in een USB-lichtnetadapter en steek de adapter vervolgens in het stopcontact.

Computer

Sluit je oplaadkabel aan op de USB 2.0- of 3.0-poort van een computer die is ingeschakeld en niet in de sluimerstand staat. Gebruik de USB-poorten van het toetsenbord niet.

Voedingaccessoire

Sluit de kabel aan op een USB-hub met voeding, een dockingstation of een ander door Apple gecertificeerd accessoire.

Als je een iPhone 8 of nieuwer draadloos probeert op te laden, controleer je eerst of je kunt opladen met de meegeleverde USB-kabel. Als dat werkt, lees je de informatie over draadloos opladen. Bij accessoires van derden controleer je of ze gecertificeerd zijn door Apple.

Wanneer je apparaat oplaadt, verschijnt er een bliksemschicht in het batterijsymboolGeen alt opgegeven voor Afbeelding in de statusbalk, of een groot batterijsymboolGeen alt opgegeven voor Afbeelding op je vergrendelscherm.

Als je apparaat niet of langzaam oplaadt

Volg deze stappen en probeer het na elke stap opnieuw:

1. Controleer je oplaadkabel en USB-adapter op tekenen van beschadiging, zoals breuken of verbogen pinnen. Gebruik geen beschadigde accessoires.

Lightning-naar-USB-kabel en USB-C-lichtnetadapter
  2. Gebruik een stopcontact en controleer de verbindingen tussen de oplaadkabel, de USB-adapter en het stopcontact of het netsnoer, of probeer een ander stopcontact.

3. Verwijder eventueel vuil uit de oplaadpoort aan de onderkant van je apparaat en sluit dan de oplaadkabel stevig aan op het apparaat. Als de oplaadpoort beschadigd is, heeft je apparaat waarschijnlijk service nodig.

Afbeelding van de oplaadpoort.
  4. Laat het apparaat een half uur lang opladen.

5. Als het apparaat dan nog steeds niet reageert, herstart je het geforceerd:

• iPhone 8 of nieuwer en iPhone SE (2e generatie): druk kort op de volume-omhoogknop en laat deze weer los. Druk kort op de volume-omlaagknop. Houd de zijknop ingedrukt tot het Apple logo wordt weergegeven.

• iPhone 7, iPhone 7 Plus en iPod touch (7e generatie): houd de zijknop (of de bovenste knop) en de volume-omlaagknop tegelijkertijd ingedrukt tot het Apple logo wordt weergegeven.

• iPhone 6s of ouder, iPhone SE (1e generatie) en iPod touch (6e generatie) of ouder: houd de zijknop (of de bovenste knop) en de thuisknop ingedrukt tot het Apple logo wordt weergegeven.

6. Laat je apparaat daarna nog een half uur opladen.

7. Als het apparaat nog steeds niet wil inschakelen of opladen, breng je het apparaat met de oplaadkabel en de oplaadadapter naar een Apple Store of een erkende Apple serviceprovider voor nader onderzoek. Je kunt ook contact opnemen met Apple Support.

Als je apparaat is gestopt met opladen bij 80 procent

In iOS 13 en nieuwer wordt gebruikgemaakt van geoptimaliseerd opladen om het verouderingsproces van de batterij tegen te gaan door de iPhone niet volledig opgeladen te houden wanneer dat niet nodig is. Je iPhone gebruikt machinelearning op het apparaat om je dagelijkse oplaadroutine te leren, zodat de iPhone pas verder oplaadt dan 80% wanneer je deze weer nodig hebt.* 'Geoptimaliseerd opladen' is alleen actief wanneer je iPhone voorspelt dat hij voor langere tijd wordt aangesloten op een oplader.

De iPhone kan iets warmer worden wanneer het apparaat wordt opgeladen. Als de batterij te warm wordt, kan de software het opladen boven de 80 procent beperken om de levensduur van de batterij te verlengen. De iPhone hervat het opladen wanneer de temperatuur is gedaald. Zet de iPhone en de oplader op een koelere plaats.

Met iPhone 15-modellen heb je mogelijk een limiet van 80% ingeschakeld, waardoor je iPhone niet verder dan 80 procent kan opladen. Als je wilt dat je iPhone verder dan 80 procent oplaadt, kun je geoptimaliseerd opladen inschakelen of laadoptimalisaties uitschakelen.

Meer informatie over de limiet van 80% op iPhone 15-modellen

Als er een waarschuwing wordt weergegeven dat het accessoire niet wordt ondersteund of niet is gecertificeerd

Deze waarschuwingen kunnen om verschillende redenen verschijnen:

• De oplaadpoort van je iOS-apparaat is vuil of beschadigd

• Je oplaadaccessoire is defect, beschadigd of niet door Apple gecertificeerd

• De USB-lader is niet ontworpen om apparaten op te laden

Volg deze stappen:

1. Verwijder eventueel vuil uit de oplaadpoort aan de onderkant van het apparaat.

2. Herstart je iPhone of iPod touch.

3. Probeer een andere USB-kabel of een andere oplader.

4. Zorg ervoor dat je beschikt over de nieuwste versie van iOS.

5. Neem contact op met Apple Support om service aan te vragen.

Meer informatie

* Informatie over je oplaadroutine wordt alleen op je iPhone bewaard. De informatie wordt niet bewaard in reservekopieën en wordt niet gedeeld met Apple.