Språk

iPhone, iPad, iPod touch: Så här kommer du igång

Läs om hur du ställer in en iOS-enhet. Den här artikeln gäller oavsett om det är din första iOS-enhet eller om du ersätter en. Dessutom får du tips om var du kan lära dig mer om enhetens funktioner.

1. När du slår på din iOS-enhet för första gången ser du en skärm som säger Hej på olika språk. Svep från vänster till höger någonstans på skärmen.*

2. Obs! Om du är synskadad eller har dålig syn kan du snabbt aktivera VoiceOver eller Zoom.

3. Välj vilket språk du vill att iOS-enheten ska använda och därefter den region som du använder din iOS-enhet inom. Regioninställningen påverkar saker som datum, tid och kontaktformat.
  4. Du behöver vara ansluten till internet för att ställa in din iOS-enhet. Tryck på namnet för det Wi-Fi-nätverk som du vill använda och starta aktiveringen av enheten.
  5. Välj om du vill aktivera Platstjänster.
    • Du kan läsa mer om Platstjänster (eller trycka på Om Platstjänster på startskärmen i iOS):
  6. Ställ in din iPhone som en ny enhet, från en iCloud-säkerhetskopia eller från en iTunes-säkerhetskopia.
  7. Logga in med det Apple-ID som du skapade tidigare, eller skapa ett kostnadsfritt Apple-ID.
    • Eller så kan du trycka på Hoppa över det här steget om du vill logga in eller skapa ett Apple-ID senare.
    • Om du behöver hjälp med Apple-ID:t kan du läsa Support för Apple-ID för mer information.

Om det behövs läser du om hur du skapar ett kostnadsfritt Apple-ID:
      1. Välj din födelsedag och tryck sedan på Nästa:
      2. Ange för- och efternamn och tryck sedan på Nästa:
        Anger för- och efternamn
      3. Du kan antingen använda din aktuella e-postadress eller välja att få en kostnadsfri iCloud-e-postadress. Välj det alternativ som du vill ha och tryck sedan på Nästa.
      4. Ange din nuvarande e-postadress eller vad du vill använda som e-postadress för iCloud och tryck sedan på Nästa.
      5. Ange det lösenord som du vill använda och tryck på Nästa.
      6. Ange dina säkerhetsfrågor och -svar och tryck på Nästa efter varje.
      7. Om du vill kan du ange en alternativ e-postadress för en nödsituation. Tryck på Nästa när du har gjort det eller om du inte vill använda en e-postadress för en nödsituation.
      8. Välj om du vill få e-postuppdateringar och tryck på Nästa.
  8. Om du godkänner villkoren för din iOS-enhet trycker du på Godkänn.
    • Du kan välja att villkoren ska skickas till dig med e-post så att du kan läsa dem senare. Tryck i så fall på Skicka med e-post, bekräfta att den angivna e-postadressen är korrekt och tryck på Skicka.
  9. När du har ställt in ett iCloud-konto på enheten kan du använda Hitta min iPhone.
  10. Ställ in iMessage och FaceTime på enheten.
  11. Du kan ställa in Touch ID på iPhone 5s.
  12. Du bör välja en lösenkod för din enhet. Om du inte behöver en lösenkod, trycker du på Lägg inte till lösenkod.
    • Om du väljer att använda Touch ID på din iPhone 5s måste du ange en lösenkod.
    • Du måste bekräfta att du har skrivit rätt genom att ange lösenkoden två gånger.
    • Om du väljer en lösenkod som används för ofta, blir du ombedd att välja en säkrare.
    • Om du behöver använda en komplex lösenkod kan du ställa in det i Inställningar > Allmänt > Lösenkod när du har avslutat den här assistenten.
  13. Ställ in iCloud-nyckelring.
  14. Välj om du vill använda Siri.
    • Du kan läsa mer om Siri genom att rulla längst ned på skärmen och trycka på Om Siri eller besöka Om Siri.
  15. Välj om du vill sända diagnos- och användningsdata automatiskt till Apple.
    • Om du vill få mer information om diagnos och användning trycker du på Om Diagnos och integritetsskydd eller läser Apples integritetspolicy.
  16. Grattis! Nu har du ställt in din iOS-enhet! Tryck på Kom igång när du vill börja.

Ytterligare information

Du kan läsa handboken direkt i din iPhoneiPad eller iPod touch om du vill veta mer om hur du kommer igång med din iOS-enhet.

Om du vill börja om från början under inställningen eller gå till Wi-Fi-inställningarna trycker du på hemknappen.

* Om du behöver hitta ditt IMEI/MEID och ICCID kan du trycka på ”i” i det nedre vänstra hörnet på välkomstskärmen.

Viktigt: Information om produkter som inte tillverkas av Apple tillhandahålls endast i informationssyfte och ska inte betraktas som någon rekommendation från Apple. Kontakta leverantören om du vill veta mer.

Senast ändrad: 2014-mar-31