Om du inte kan ansluta din Apple TV till wifi

Läs om vad du kan göra om du inte kan ansluta till wifi eller spela upp filmer, låtar eller annat innehåll på din Apple TV.

Följ stegen nedan om du inte kan ansluta din Apple TV till wifi. Försök ansluta till wifi efter varje steg.

Om din Apple TV ansluter till wifi men du inte kan titta på och strömma filmer eller tv-program i Apple TV-appen, tar du reda på vad du ska göra.

Ansluta till wifi

Om din Apple TV har en Ethernet-port kontrollerar du att din Apple TV inte är ansluten till en Ethernet-kabel. Om du använder en Ethernet-kabel ser du inte alternativet att ansluta till wifi.

Gå till Inställningar > Nätverk och välj sedan ett wifi-nätverk att ansluta till. Om du uppmanas till det anger du ditt wifi-lösenord. Läs om vad du ska göra om du inte kan lösenordet.

Om du vill ansluta till ett låst nätverk

Apple TV har stöd för låsta nätverk, alltså nätverk som kräver en extra eller sekundär inloggning. För att ansluta till ett av dessa nätverk uppdaterar du din Apple TV till den senaste mjukvaran. Använd sedan stegen ovan för att ansluta till wifi. Under installationen ser du en uppmaning på din Apple TV att fortsätta på din iPhone eller iPad. Välj Fortsätt på din iPhone eller iPad och följ sedan instruktionerna på enhetens skärm för att slutföra installationen.

Om det finns ett problem med att ansluta till nätverket eller om det står att lösenordet är fel

I Apple TV-menyn går du till Inställningar > Nätverk. > Wi-Fi. Välj ditt nuvarande wifi-nätverk och klicka på Glöm nätverk. Tryck på knappen Meny eller Tillbaka på din Apple TV Remote. Sedan väljer du Nätverk igen och det wifi-nätverk som du vill ansluta till.

Om du vill gå över från en Ethernet-anslutning till wifi

Koppla ur Ethernet-kabeln från din Apple TV. Du måste kanske vänta i några minuter innan Apple TV meddelar dig att du kan ansluta till ett wifi-nätverk.

Apple TV kan kanske ansluta till vissa utbildnings- och affärsnätverk som använder en profil. Be nätverkets systemadministratör om mer information.

Kontrollera att allt är påslaget, anslutet och inom räckhåll

Kontrollera att internetroutern är ansluten till modemet och att strömmen är på till båda. Om routern och modemet är samma enhet kontrollerar du att strömmen är på till enheten.

Om det är möjligt ska din Apple TV och wifi-router vara i samma rum, men lägg inte din Apple TV direkt på eller inom 30 cm från routern. Försök att eliminera fysiska hinder som står i vägen för den trådlösa signalen, särskilt metalliska ytor. Om din Apple TV har en Ethernet-port, ansluter du din Apple TV direkt till modemet med en Ethernet-kabel för att få den bästa upplevelsen.

Starta om din Apple TV, din router och ditt modem

När du har startat om alla enheter ser du efter om du fortfarande behöver hjälp.

På en Apple TV går du till Inställningar > System och väljer Starta om.

Koppla ur routern och kabel- eller DSL-modemet från strömkällan. Koppla sedan in dem igen.

Använd en Ethernet-kabel och sök efter programuppdateringar

Om din Apple TV har en Ethernet-port försöker du att ansluta din Apple TV direkt till din router, eller kabel- eller DSL-modem med en Ethernet-kabel. Apple TV ansluter till internet via antingen wifi eller Ethernet. När du använder en Ethernet-kabel använder Apple TV automatiskt den anslutningen i stället för wifi-nätverket.

Anslut till nätverket och sök efter programuppdateringar. Gå till Inställningar > System > Programuppdateringar. Om det finns en uppdatering installerar du den. Koppla sedan bort Ethernet-kabeln och försök ansluta till wifi-nätverket igen.