Talen

Gearchiveerd - QuickTime 7: films voorbereiden voor het internet

Met QuickTime Pro kunt u films maken die over het internet verstuurd kunnen worden. U kunt een film als http-download aanbieden of als streaming media.

• Http-download: op deze manier kunnen bezoekers van een website de film op hun harde schijf downloaden. Fast Start is een QuickTime-optie waarmee bezoekers de film in een standaard webserver kunnen bekijken terwijl deze wordt gedownload (lang voordat de gehele film is gedownload). Fast Start werkt goed bij korte films van beperkte omvang. Met deze optie wordt de film altijd in hoge kwaliteit afgespeeld, onafhankelijk van de verbindingssnelheid van de gebruiker. Gebruikers met een trage verbinding moeten echter langer wachten totdat de media begint met afspelen.

• Real-time stream: op deze manier kunt wordt media door QuickTime Streaming Server in 'real-time' afgespeeld, via een modem of breedbandverbinding. Het bestand wordt niet gedownload op de harde schijf van de gebruiker. In plaats hiervan wordt de media afgespeeld door de software van de gebruiker. Kies real-time-streaming (in plaats van Fast Start) voor webcasts van gebeurtenissen die op dat moment plaatsvinden, lange videofragmenten, 24-uurs radio- en tv-kanalen en in andere gevallen waarin u niet wilt dat de bezoeker het bestand opslaat. De QuickTime Streaming Server gebruikt het RTSP-protocol.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Een film voorbereiden voor Fast Start

Met QuickTime Pro kunt u een film laten afspelen vanaf een webserver voordat de film volledig op de harde schijf van de gebruiker is gedownload. Dit heet een Fast Start-film. Stel een film pas vlak voordat u uw film verspreidt voor Fast Start in. Als u andere wijzigingen maakt en de film opnieuw opslaat, wordt de Fast Start-instelling mogelijk ongedaan gemaakt.

Een film voor Fast Start omzetten

1. Open de film in QuickTime Player.
  2. Kies 'Exporteer' in het menu Archief.
  3. Kies 'Movie to QuickTime Movie' (film naar QuickTime-film) in het venstermenu Exporteer.
  4. Klik op 'Opties' en selecteer de geschikte audio- en videocompressie voor webpublicatie.
  5. Zorg ervoor dat het aankruisvak 'Prepare for Internet Streaming' (voorbereiden voor internet-streaming) is geselecteerd en dat Fast Start in het venstermenu verschijnt.
  6. Klik op 'Ok' en vervolgens op 'Opslaan'.

Een film voorbereiden voor real-time-streaming

Om een film in te stellen voor streaming op het internet moet u de film comprimeren, zodat de gegevenssnelheid aansluit op de bandbreedte van uw gebruikers. U kunt de streamopmaak met hints van QuickTime Streaming Server of Darwin Streaming Server gebruiken. De sporen met hints, die samen met de audio en video en andere sporen in de film worden opgeslagen, voorzien QuickTime Streaming Server van informatie over de server, de grootte van het pakket en het te gebruiken protocol - kortom, hoe de film via het netwerk verstuurd moet worden.

Als u streaming met hints kiest, worden 'sporen met hints' (informatie voor het streamen van de film) aan de film toegevoegd. Als de film de gewenste opmaak al heeft, kunt u de film voor streaming instellen door deze te openen in QuickTime Player en 'Exporteer' te kiezen en vervolgens Movie to Hinted Movie (film naar film met hints) te kiezen uit het menu Archief. Als u de opmaak van de film wilt wijzigen, volgt u de volgende stappen.

Een film converteren voor real-time-streaming

1. Open de film in QuickTime Player.
  2. Kies 'Exporteer' in het menu Archief.
  3. Kies 'Movie to QuickTime Movie' (film naar QuickTime-film) in het venstermenu Exporteer.
  4. Kies een streamoptie uit het venstermenu 'Gebruik'.
  5. Klik op 'Opties' en selecteer het aankruisvak 'Prepare for Internet Streaming' (voorbereiden voor internet-streaming).
  6. Kies 'Streaming met hints' in het venstermenu en klik op 'Ok'.
  7. Klik op 'Opslaan'.

Als u een QuickTime-film met QuickTime Streaming Server wilt streamen, moet u de film comprimeren met een video- of audiocompressor die geoptimaliseerd is voor internetgebruik. Alle QuickTime-compressors zijn compatibel met QuickTime Streaming Server, maar de onderstaande compressors zijn geoptimaliseerd voor de beste resultaten voor webpublicatie.

Zie voor een complete lijst door QuickTime ondersteunde compressors 'Producten' op de QuickTime-website.

Videocompressors
H.264, MPEG-4, Sorenson Video (alle versies), H.263, H.261

Audiocompressors
AAC, QUALCOMM PureVoice, AMR, QDesign

Zie voor meer informatie over het voorbereiden van een film voor streaming QuickTime-handleidingen.

Referentiefilms maken voor optimale webweergave

U kunt referentiefilms maken voor een film die is geoptimaliseerd voor verschillende verbindingssnelheden. U kunt bijvoorbeeld een kleine versie van de film streamen voor gebruikers die een standaardmodem gebruiken, en een grotere versie voor gebruikers met een breedbandverbinding. Met het gratis Apple hulpprogramma MakeRefMovie X kunt u eenvoudig referentiefilms maken. U kunt dit programma hier downloaden.

Belangrijk: Informatie over producten die niet door Apple zijn vervaardigd, is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat Apple deze producten goedkeurt of aanbeveelt. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: 27-feb-2014
Nuttig?
Ja
Nee
Not helpful Somewhat helpful Helpful Very helpful Solved my problem
Druk deze pagina af
  • Laatst gewijzigd op: 27-feb-2014
  • Artikel: HT2438
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(5 reacties)