Legg til et studentkort i Lommebok på iPhone eller Apple Watch

Bruk iPhone eller Apple Watch for å få tilgang til steder som hybelen, biblioteket og arrangementer på campus. Du kan også betale for klesvask, snacks og middager på campus.

Hvis du vil legge til et studentkort på iPhone eller Apple Watch, trenger du følgende:

• En kompatibel iPhone eller Apple Watch* med den nyeste versjonen av iOS eller den nyeste versjonen av watchOS

• Du må være logget på med Apple-ID-en din på enheten.

• En deltakende høyskole eller et universitet*

• Den nyeste versjonen av skolens app fra App Store*

*Ta kontakt med kontoret som utsteder skolekort hvis du ønsker mer informasjon.

Slik legger du til studentkortet ditt i Lommebok

1. Logg på skoleappen med brukernavnet og passordet du har fått av skolen din.

2. Trykk på Legg til i Lommebok

Legg til i Lommebok-knappen
  3. Følg instruksjonene på skjermen.

Finn ut hvordan du fjerner studentkortet ditt fra Lommebok.

Bruk studentkortet ditt på iPhone eller Apple Watch

Du kan bruke studentkortet ditt på iPhone eller Apple Watch for å få tilgang til hybelen eller biblioteket, kjøpe mat på campuskafeer, betale for bøker og utstyr i butikker på campus. Du kan også bruke det på alle steder der du bruker det fysiske studentkortet ditt.

Aktiv adgang slås på automatisk når du legger til studentkortet ditt i Lommebok, slik at du kan bruke studentkortet med ett enkelt trykk. Du trenger ikke å vekke eller låse opp enheten, og du trenger ikke å autentisere med Face ID, Touch ID eller sikkerhetskoden din. Bare hold enheten nær den kontaktfrie leseren.

Finn ut mer om Aktiv adgang.

Slik bruker du studentkortet ditt på iPhone eller Apple Watch

1. Hold den øverste delen av iPhone, med skjermen vendt mot deg, eller skjermen på Apple Watch i nærheten av den kontaktfrie leseren.

2. Hvis du foretar et kjøp, kan det hende kassemedarbeideren må velge betalingsmåte.

3. Hvis kortet godtas, vises et merke på enheten.

Avhengig av hvilken iPhone-modell du har, kan det hende du kan bruke studentkortet ditt selv etter at iPhone-batteriet er tomt.

Hvis du har slått av Aktiv adgang og vil bruke studentkortet, åpner du Lommebok-appen på enheten din. Trykk deretter på studentkortet ditt, autentiser med Face ID, Touch ID eller sikkerhetskoden din, og hold enheten nær den kontaktfrie leseren.

Slik finner du saldoene for studentkortet ditt på iPhone

1. Åpne Lommebok-appen.

2. Trykk på studentbeviset ditt for å se det og finne opptil tre kontosaldoer.

3. For å finne flere saldoer trykker du på Mer-knappenBildet har ingen alternativ tekst.

For å legge til penger på studentkortet bruker du skoleappen eller skolenettstedet, eller en selvbetjent maskin på campus.

Hvis enheten er mistet eller stjålet

• Mer enheten som mistet. Denne handlingen slår automatisk av tilgang til alle kort og adgangskort i Lommebok, inkludert studentkortet ditt.

• Fjern studentkortet ditt fra skoleappen.

• Kontakt kontoret som utsteder skolekort. Du finner kontaktinformasjonen ved å åpne studentkortet ditt i Lommebok. Trykk deretter på Mer-knappenBildet har ingen alternativ tekst, og trykk på Ring.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.