iCloud Foto's configureren en gebruiken op een Windows-pc

Alle foto's en video's in iCloud worden veilig bewaard in iCloud Foto's zodat deze op al je apparaten beschikbaar zijn. Lees hier hoe je aan de slag gaat met iCloud Foto's op een Windows-pc.

Schakel iCloud-foto's in

Zorg ervoor dat je iCloud configureert op je iPhone, iPad of iPod touch of Mac, dat je iCloud Foto's hebt ingeschakeld en dat je bent ingelogd met je Apple ID.

1. Open iCloud voor Windows op je pc. Zorg ervoor dat je bent ingelogd met je Apple ID.

2. Klik naast 'iCloud Foto's' op de pijl.

3. Schakel 'iCloud Foto's' in.

Activeer de schakelaar bij 'Foto-instellingen', 'iCloud Foto's'.
  4. In iCloud voor Windows 14.2 of nieuwer kun je op 'Geavanceerd' klikken om de gewenste indeling te kiezen voor het downloaden van foto's en video's: 'Foto's en video's in High-Efficiency-indeling downloaden' of 'HDR-video's downloaden'.

5. Schakel 'Gedeelde albums' in om toegang te krijgen tot gedeelde albums op de pc.*

6. Klik op 'Gereed'.

* Als je je gedeelde albums in een andere map wilt opslaan, kun je een andere locatie op de C:-schijf configureren. Externe schijven worden niet ondersteund.

Foto's zoeken op je pc

Je foto's en video's worden opgeslagen in C:\Users\[gebruikersnaam]\Foto's\iCloud Foto's\Foto's.

In Windows 11

1. Open Microsoft Foto's.

2. Selecteer iCloud Foto's in het paneel aan de linkerkant.

In Windows 10 of nieuwer

1. Open Verkenner.

2. Klik in het navigatievenster op 'iCloud Foto's'.

Foto's en video's downloaden vanuit iCloud Foto's

Nieuwe foto's en video's die je aan iCloud Foto's toevoegt, worden automatisch op je pc weergegeven. Om het bestand van iCloud te downloaden terwijl je het bekijkt, klik je dubbel op de miniatuur van het bestand. Je kunt de foto's ook gedownload houden op je pc door deze stappen te volgen:

1. Open Verkenner.

2. Klik in het navigatievenster op 'iCloud Foto's'.

3. Selecteer de afbeeldingen die je op je pc wilt bewaren.

4. Klik met de rechtermuisknop op de selectie en kies 'Altijd bewaren op dit apparaat'.

Als je een foto of video wijzigt op een ander apparaat of op iCloud.com, wordt deze automatisch bijgewerkt op je pc.

Foto's en video's uploaden naar iCloud Foto's

Volg deze stappen om foto's en video's op een pc te uploaden naar iCloud Foto's:

1. Open een venster in Verkenner.

2. Klik in het navigatievenster op 'iCloud Foto's'.

3. Open in een nieuw venster de map waar je momenteel de foto's bewaart die je wilt toevoegen aan iCloud Foto's.

4. Selecteer de foto's die je wilt toevoegen.

5. Sleep ze naar de map 'iCloud Foto's'.

Je kunt de foto's en video's die je naar de app Foto's hebt geüpload, zien op iCloud.com en op al je Apple apparaten. Wanneer je een foto verwijdert in Bestandsverkenner of in Microsoft Foto's, wordt de synchronisatie met iCloud Foto's automatisch verwijderd.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.