Fouten tijdens het bijwerken of herstellen van iOS

Lees hier hoe je update- en herstelfouten in iOS oplost.

Probeer eerst deze stappen

1. Bij een Mac met macOS Catalina 10.15 of nieuwer moet je controleren of de Mac up-to-date is. Als je een Mac hebt met macOS Mojave 10.14 of ouder, of een pc, moet je ervoor zorgen dat je de nieuwste versie van iTunes hebt.
  2. Als het apparaat niet kan worden hersteld en je krijgt de melding 'Er heeft zich een onbekende fout voorgedaan [foutnummer]', volg je deze stappen.

Als je de fout nog steeds ziet, probeer je de onderstaande stappen.

Kies het foutnummer of bericht dat je te zien krijgt

Kies de fout om te bepalen wat je moet doen:

Werk de software op je Mac of pc bij

Als je fout 10 ziet, staat op je iOS-apparaat mogelijk een nieuwere versie van iOS dan door jouw computer wordt ondersteund. Je moet de software op je Mac (of iTunes voor Windows) bijwerken om je iOS-apparaat te kunnen bijwerken of herstellen.

macOS 10.11 en nieuwer:

1. Koppel het iOS-apparaat los van de computer en sluit het opnieuw aan. Mogelijk moet je het iOS-apparaat ontgrendelen voordat het door je Mac wordt herkend.
  2. Als je een bericht ziet dat een software-update vereist is om verbinding te maken met je iOS-apparaat, klik je op 'Installeer' om de software te downloaden en te installeren, zodat je Mac het iOS-apparaat kan bijwerken of herstellen.

Windows: werk bij naar de nieuwste versie van iTunes.

Als je telkens opnieuw fout 10 krijgt of als je geen dialoogvenster ziet waarin je wordt gevraagd de software op de Mac bij te werken, neem je contact op met Apple Support.

Zorg ervoor dat je apparaat kan communiceren met de servers van Apple

Als je fout 1671 ziet, is je computer nog bezig met het downloaden van de benodigde software. Wacht tot de download is voltooid en probeer het opnieuw.

Als je een van de onderstaande fouten ziet, kan de computer mogelijk geen verbinding maken met servers van Apple of je iPhone, iPad of iPod touch:

• 17, 1638, 3014, 3194, 3000, 3002, 3004, 3013, 3014, 3015, 3194, 3200
  • 'Er heeft zich een probleem voorgedaan tijdens het downloaden van de software'
  • 'Het apparaat komt niet in aanmerking voor de gevraagde build'

Je moet het volgende controleren:

1. Controleer of er communicatieproblemen zijn tussen je computer en de software-updateservers van Apple.
  2. Controleer of er problemen zijn met de beveiligingssoftware van andere leveranciers.

Als je fout 4037 ziet, kan je computer je apparaat niet bijwerken omdat het is vergrendeld met een toegangscode en het apparaat niet was ontgrendeld voor de update of het herstel. Ontgrendel je apparaat en probeer het opnieuw. Lees wat je moet doen als je je toegangscode bent vergeten.

Als je nog steeds een fout krijgt, neem je contact op met Apple Support.

Waarschuwingsbericht 'Mobiele update mislukt' of 'Apple Pay niet beschikbaar'

Als je de melding 'Mobiele update mislukt' of 'Voor Apple Pay moet deze iPhone worden bijgewerkt' ziet na een update, lees je hier wat je moet doen.

Controleer je beveiligingssoftware

Controleer de USB-verbindingen

Als je fout 4005, 4013, of 4014 ziet, volg je deze stappen.

Als je een van de onderstaande fouten ziet, controleer je de USB-verbinding, USB-kabel en USB-poort of computer:

• 13, 1600, 1601, 1602, 1603, 1604, 1611, 1643–1650
  • 2000, 2001, 2002, 2005, 2006, 2009
  • Een fout met 'ongeldige reactie'

Je moet het volgende controleren. Probeer het na elke stap opnieuw:

1. Gebruik de USB-kabel die bij je apparaat is geleverd. Als je deze niet hebt, probeer je een andere USB-kabel van Apple.
  2. Gebruik een andere USB-poort van de computer. Sluit de kabel niet aan op het toetsenbord.
  3. Gebruik een USB-poort van een andere computer.
  4. Als je de fout nog steeds ziet, controleer je of er andere USB-problemen zijn, controleer je de beveiligingssoftware van derden en controleer je de hardware.

Als je nog steeds een fout krijgt, neem je contact op met Apple Support.

Controleer de hardware

Als je fout 53 ziet, volg je deze stappen.

Als je een van de onderstaande fouten ziet, heb je mogelijk een hardwareprobleem:

• 1, 3, 11, 12, 13, 16
  • 20, 21, 23, 26, 27, 28, 29, 34, 35, 36, 37, 40, 56
  • 1002, 1004, 1011, 1012, 1014, 1667, 1669

Je moet het volgende controleren. Probeer het na elke stap opnieuw:

1. Als iTunes al is geopend, stop je het programma en open je het opnieuw.
  2. Controleer of er problemen zijn met de beveiligingssoftware van andere leveranciers.
  3. Controleer of de USB-kabel, de computer en het netwerk betrouwbaar zijn. Probeer vervolgens nog twee keer om je apparaat te herstellen.
  4. Controleer op verouderde of aangepaste software

Als je nog steeds een fout krijgt, neem je contact op met Apple Support.

Controleer op verouderde of aangepaste software

Als je fout 1015 ziet, of een bericht met de melding dat de benodigde resource niet is gevonden, zijn er mogelijk onbevoegde softwareaanpassingen uitgevoerd voor je apparaat ('jailbreaking'). Het kan ook betekenen dat je een oudere versie van iOS probeert te installeren (downgraden).

Je kunt je apparaat herstellen naar de nieuwste versie van de software met de herstelmodus van je iPhone of de herstelmodus van je iPad.

Als je nog steeds een fout krijgt, neem je contact op met Apple Support.