iMacin käyttäminen näyttönä kohdenäyttötilassa

Kohdenäyttötila on joissakin vanhemmissa Mac-malleissa käytettävissä oleva ominaisuus.

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä

Seuraavia vanhempia iMac-malleja voidaan käyttää ulkoisena näyttönä, kun ne liitetään toiseen vanhempaan Mac-malliin.

iMac-mallit (2011, 2012, 2013 ja vuoden 2014 puoliväli)

Voit käyttää näitä iMac-malleja ulkoisena näyttönä seuraavin edellytyksin:

• Näyttönä käytettävässä iMacissa on oltava asennettuna macOS High Sierra tai aiempi.

• Toisen Macin, jota olet liittämässä, on oltava vuoden 2019 malli tai aiempi, ja siinä on oltava asennettuna macOS Catalina tai aiempi.

• Kahden Mac-tietokoneen liittämiseen on käytettävä ThunderboltThunderbolt- tai Thunderbolt 2Thunderbolt 2-kaapelia.

24- ja 27-tuumaiset iMac-mallit (2009 ja 2010)

Voit käyttää näitä iMac-malleja ulkoisena näyttönä seuraavin edellytyksin:

• Näyttönä käytettävässä iMacissa on oltava asennettuna macOS High Sierra tai aiempi.

• Toisen Macin, jota olet liittämässä, on oltava vuoden 2019 malli tai aiempi, ja siinä on oltava asennettuna macOS Catalina tai aiempi.

• Kahden Mac-tietokoneen liittämiseen on käytettävä Mini DisplayPortDisplayPort ‑kaapelia.

Kohdenäyttötilan käyttäminen

1. Varmista, että iMac on päällä ja että se vastaa edellä esitettyjä järjestelmävaatimuksia.

2. Varmista, että toinen Mac on päällä ja että toisella Macilla on kirjauduttu macOS-käyttäjätilille.

3. Voit käyttää näyttönä useita iMaceja, jos kukin iMac liitetään Thunderbolt-kaapelilla suoraan toisen Macin (ei toisen iMacin) Thunderbolt-porttiin.

You can use more than one iMac as a display, if each iMac is using a Thunderbolt cable to connect directly to a Thunderbolt port on the other Mac (not the other iMac).

4. Paina iMacin näppäimistöllä komento-F2. Toisen Macin työpöydän pitäisi tulla näkyviin.

5. Voit poistua kohdenäyttötilasta painamalla komento-F2 uudelleen. Voit myös irrottaa kaapelin tai käynnistää jommankumman Macin uudelleen.

Apit, jotka olivat iMacissa auki kohdenäyttötilaan siirryttäessä, pysyvät auki kohdenäyttötilassa. Jos esimerkiksi aloitat musiikin toiston iMacissa ja siirryt sitten kohdenäyttötilaan, musiikin toistoa ei keskeytetä iMacissa.

Toinen Mac ei pysty käyttämään iMac-tietokoneen sisäistä kameraa tai portteja. Jos haluat käyttää ulkoisia laitteita toisen Macin kanssa, liitä ne suoraan toiseen Maciin, ei iMaciin.

Kirkkauden ja äänen hallinta

Jos haluat toistaa ääntä toisesta Macista iMacin sisäänrakennettujen kaiuttimien kautta, toimi seuraavasti:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset, klikkaa Ääni ja klikkaa sitten Lähtö.

2. Valitse iMac äänentoistoon käytettäväksi laitteeksi.

Voit tämän jälkeen käyttää toisen Macin ääni- ja medianäppäimiä äänenvoimakkuuden säätöön ja mediasisällön toiston hallintaan.

Jos haluat säätää iMacin näytön kirkkautta, kun iMac on kohdenäyttötilassa, käytä toisen Macin Näytöt-asetuksia tai toisen Macin näppäimistössä olevia kirkkausnäppäimiäKirkkausnäppäimet.

Jos kohdenäyttötila ei toimi

Jos toisen Macin työpöytä ei näy iMacissa, kokeile ensin seuraavia toimia:

1. Käynnistä iMac uudelleen.

2. Käynnistä toinen Mac uudelleen.

3. Irrota Thunderbolt- tai Mini DisplayPort -kaapeli toisesta Macista ja liitä se sitten uudelleen.

4. Paina iMacissa komento-F2.

Jos tämä ei toimi, kokeile seuraavia keinoja:

• Jos olet kirjautuneena siihen iMaciin, jota haluat käyttää näyttönä, palaa kirjautumisikkunaan valitsemalla Omenavalikko  > Kirjaudu ulos. Paina sitten komento-F2 uudelleen.

• Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Näppäimistö. Jos Käytä F-näppäimiä normaaleina toimintonäppäiminä -asetus on valittuna, kohdenäyttötilassa käytetään komento-Fn-F2-näppäinyhdistelmää komento-F2-näppäinyhdistelmän sijaan. Voit yrittää käyttää myös iMacin mukana toimitettua näppäimistöä. Jotkin muiden valmistajien näppäimistöt ja vanhemmat Apple-näppäimistöt eivät tue kohdenäyttötilaa.

• Varmista, että iMacissa käytetään macOS High Sierra 10.13.6:ta tai aiempaa. Kohdenäyttötilaa ei voi käyttää macOS:n uudempien versioiden tai Boot Campin ja Windowsin kanssa.

Lisätietoja

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.