Fjern sammenkoblingen til og slett Apple Watch

Når du fjerner sammenkoblingen, sletter du Apple Watch og gjenoppretter den til fabrikkinnstillinger.

Før du begynner

• Hvis du har iPhonen som Apple Watch er sammenkoblet med, bør du følge trinnene for å koble fra Apple Watch. Dette medfører at aktiveringslås blir fjernet fra Apple Watch, og at alt innhold og alle innstillinger blir slettet. Hvis du ikke har den sammenkoblede iPhonen, kan du slette Apple Watch, men da blir ikke aktiveringslåsen fjernet.

• Hvis du bruker Apple Watch med et reisekort i Lommebok-appen, må du fjerne reisekortet fra Apple Watch før du fjerner sammenkoblingen.

• Apple Watch har ikke noe fysisk SIM-spor eller noen tilbakestillingsknapp. Hullene i Apple Watch-dekselet er der for å slippe lyd inn til mikrofonen og ut fra høyttalerne, samt for å gjøre det mulig å måle vanndybden på Apple Watch Ultra. For å unngå skade må du unnlate å putte gjenstander inn i hullene i Apple Watch-dekselet.

Slik kobler du fra og sletter Apple Watch hvis du har iPhonen din

1. Hold Apple Watch og iPhone tett sammen mens du fjerner sammenkoblingen.

2. Åpne Apple Watch-appen på iPhone.

3. Gå til Min klokke-fanen og trykk på Alle klokker.

4. Trykk på Info-knappen ved siden av klokken du vil fjerne sammenkoblingen for.

ios-17-iphone-14-pro-watch-all-watches
  5. Trykk på Koble fra Apple Watch.

ios-17-iphone-14-pro-watch-all-watches-info-unpair-watch-ontap
  6. Trykk på Koble fra [navnet på Apple Watch].

7. På GPS + Cellular-modeller velger du om du vil beholde eller fjerne mobilabonnementet.

• Hvis du vil koble sammen Apple Watch og iPhone igjen, beholder du abonnementet.

• Hvis du ikke vil koble sammen Apple Watch og iPhone igjen, fjerner du abonnementet. Hvis du ikke skal koble sammen med en annen klokke eller iPhone, kan det hende du må kontakte operatøren din for å avslutte mobilabonnementet.

8. Skriv inn Apple-ID-passordet ditt for å deaktivere aktiveringslåsen, og trykk deretter på Koble fra.

Før alt innhold og alle innstillinger på Apple Watch blir slettet, oppretter iPhone en ny sikkerhetskopi av Apple Watch. Du kan bruke sikkerhetskopien til å gjenopprette en ny Apple Watch. Når Apple Watch-koblingen er fjernet, ser du meldingen Start sammenkobling.

Nå kan du konfigurere Apple Watch på nytt eller slå den av hvis du skal selge den eller gi den bort.

Slik sletter du Apple Watch hvis du ikke har iPhonen din

1. På Apple Watch trykker du på Innstillinger > Generelt > Nullstill > Slett alt innhold og alle innstillinger.

watchos-10-series-8-settings-general-reset
  2. Skriv inn passordet hvis du blir bedt om det.

3. På GPS + Cellular-modeller velger du å beholde eller fjerne mobilabonnementet.

• Hvis du vil koble sammen Apple Watch og iPhone igjen, beholder du abonnementet.

• Hvis du ikke vil koble sammen Apple Watch og iPhone igjen, fjerner du abonnementet. Hvis du ikke skal koble sammen med en annen klokke eller iPhone, kan det hende du må kontakte operatøren din for å avslutte mobilabonnementet.

4. Trykk på Slett alle for å bekrefte. Dette tilbakestiller Apple Watch til fabrikkinnstillingene.

Nå kan du konfigurere Apple Watch på nytt. Du trenger Apple-ID-en og passordet som er tilknyttet klokken for å slå av aktiveringslåsen.

Når du sletter alt innhold og alle innstillinger, slettes alle medier, data og innstillinger fra Apple Watch, men det fjerner ikke Aktiveringslås. For å fjerne Aktiveringslås må du fjerne sammenkoblingen for klokken først. Før klokken blir slettet, blir det laget en sikkerhetskopi av innholdet på iPhone.

Finn ut mer

Finn ut hva du må gjøre hvis du har glemt koden til Apple Watch.