Velg et systembildebibliotek i Bilder

Hvis du har flere bildebiblioteker på Macen, kan du velge hvilket bibliotek du vil bruke med iCloud-bilder og Delte albumer.

iCloud og systembildebiblioteket

iCloud-bilder og Delte albumer kan kun brukes med systembildebiblioteket. Hvis du velger et annet bibliotek i Bilder uten å angi det som systembildebibliotek, blir iCloud-fanen i innstillingene for Bilder deaktivert.

Bilder-programmet med iCloud-fanen synlig

Hvis du vil bruke et annet bibliotek med iCloud, følger du instruksjonene i den neste delen for å endre systembildebiblioteket.

Slik velger du et systembildebibliotek

Hvis du velger et nytt bibliotek som systembildebibliotek og deretter slår på iCloud-bilder, blir bildene og videoene i det nye biblioteket slått sammen med de som allerede finnes i iCloud-bilder. I tillegg blir alle bildene og videoene fra iCloud lastet ned på enheten på nytt.

1. Lukk Bilder-programmet.

2. Hold inne Tilvalg-tasten, og åpne Bilder. Et av bildebibliotekene er allerede angitt som NavnPåBiblioteket (Systembildebibliotek).

3. Velg biblioteket du vil angi som systembildebibliotek.

4. Når Bilder har åpnet biblioteket, velger du Bilder > Innstillinger (eller Bilder > Valg) på menylinjen.

5. Klikk på Generelt-fanen.

6. Klikk på knappen Bruk som systembildebibliotek. Hvis Bruk som systembildebibliotek er nedtonet, er det aktuelle biblioteket allerede angitt som systembildebibliotek.

Bilder-programmet, der fanen Generelt med ulike innstillinger vises

Hvis du åpner et annet bibliotek i Bilder-programmet og du ikke har valgt det som systembildebibliotek, kommer andre programmer til å bruke bilder fra det opprinnelige systembildebiblioteket. Hold inne Tilvalg-tasten når du åpner Bilder, for å se hvilket bibliotek som er angitt som systembildebibliotek.