Uppdatera din iPhone eller iPad

Läs om hur du uppdaterar din iPhone eller iPad touch till den senaste versionen av iOS eller iPadOS.

Du kan uppdatera din iPhone eller iPad trådlöst till den senaste versionen av iOS eller iPadOS.

Om uppdateringen inte visas på din enhet använder du din dator för att uppdatera enheten manuellt. Läs om hur du uppdaterar enheten manuellt om du använder en Mac med macOS Catalina eller senare eller om du använder en Mac med macOS Mojave eller tidigare eller en Windows-dator.

Uppdatera din iPhone eller iPad trådlöst

1. Säkerhetskopiera din enhet med hjälp av iCloud eller din dator.

2. Anslut enheten till en strömkälla och anslut till internet via wifi.

3. Gå till Inställningar > Allmänt och tryck sedan på Programuppdatering.

4. Om du ser mer än ett alternativ för programuppdatering väljer du det alternativ som du vill installera.

5. Tryck på Installera nu. Om Hämta och installera visas istället, trycker du på det alternativet så att uppdateringen hämtas. Ange sedan din lösenkod och tryck på Installera nu. Läs om vad du kan göra om du har glömt lösenkoden.

ios-16-iphone-14-pro-settings-general-software-update-download-and-install-also-available-ios-17

Om en varning visas när du uppdaterar trådlöst

Läs om vad du kan göra om du får ett varningsmeddelande när du försöker uppdatera enheten trådlöst.

Vissa programuppdateringar kan inte göras trådlöst. VPN- eller proxyanslutningar kan hindra enheten från att kontakta uppdateringsservrarna.

Om du behöver mer utrymme när du uppdaterar trådlöst

Om du blir tillfrågad om du vill ta bort appar tillfälligt eftersom mjukvaran behöver mer utrymme för uppdateringen, trycker du på Fortsätt så att appar kan tas bort. När installationen är klar installeras apparna igen. Om du trycker på Avbryt istället kan du manuellt radera innehåll från enheten för att frigöra mer utrymme.

Anpassa automatiska uppdateringar

Din enhet kan uppdateras automatiskt över natten medan den laddas.

Aktivera automatiska uppdateringar

1. Gå till Inställningar > Allmänt > Programuppdatering.

2. Tryck på Uppdatera automatiskt och aktivera sedan Hämta iOS-uppdateringar.

3. Aktivera Installera iOS-uppdateringar. Din enhet uppdateras automatiskt till den senaste versionen av iOS eller iPadOS. En del uppdateringar kan behöva installeras manuellt.

ios-17-iphone-14-pro-settings-general-software-update-automatic-updates

Installera snabba säkerhetssvar

Snabba säkerhetssvar ger viktiga säkerhetsförbättringar snabbare innan de inkluderas i framtida programuppdateringar.

Så här får du snabba säkerhetssvar automatiskt:

1. Gå till Inställningar > Allmänt > Programuppdatering.

2. Tryck på Uppdatera automatiskt.

3. Se till att Säkerhetssvar och systemfiler är aktiverat.

Om du inte vill att snabba säkerhetssvar ska installeras automatiskt kan du installera snabba säkerhetssvar som programuppdateringar.

Om du behöver ta bort ett snabbt säkerhetssvar:

1. Gå till Inställningar > Allmänt > Om.

2. Tryck på iOS-version.

3. Tryck på Ta bort säkerhetssvar.

Du kan installera om Snabba säkerhetssvar senare eller vänta på att det ska installeras permanent som en del av en standardprogramuppdatering.

Uppgradering till den senaste versionen av iOS eller iPadOS ger de senaste funktionerna, säkerhetsuppdateringarna och buggfixarna. En del funktioner är inte tillgängliga på vissa enheter eller i vissa länder eller regioner. Batteri- och systemprestanda kan påverkas av flera faktorer som nätverksförhållanden och personlig användning. De faktiska resultaten kan variera.