Säkerhetskopieringsmetoder för iPhone, iPad och iPod touch

Med en säkerhetskopia kan du kopiera och spara informationen på din iPhone, iPad eller iPod touch. Om du byter ut enheten kan du använda en säkerhetskopia till att överföra information till en ny enhet.

Vilken metod passar dig bäst?

Du kan säkerhetskopiera din enhet med iCloud och med din dator om du skulle behöva en extra säkerhetskopia någon gång. Läs mer om hur du säkerhetskopierar din enhet eller återskapar din enhet från en säkerhetskopia.

iCloud

• Spara säkerhetskopior i iCloud
  • Erbjuder upp till 12 TB lagring (i kombination med ett premiumabonnemang på Apple One kan du få upp till 14 TB)
  • Krypterar alltid dina säkerhetskopior
  • Med wifi kan du skapa och använda säkerhetskopior var du än är

Dator

• Lagrar säkerhetskopior på din Mac eller pc
  • Lagringsutrymmet beror på det tillgängliga utrymmet på Mac- eller pc-datorn
  • Erbjuder krypterade säkerhetskopior (avstängt som standard)
  • Gör så att du kan skapa och använda säkerhetskopior från din Mac eller pc

iCloud-säkerhetskopior

Med en anslutning till ett wifi-nätverk kan du säkerhetskopiera din enhet med iCloud. Du behöver inte ansluta din enhet till en dator för att säkerhetskopiera med iCloud.

iCloud-säkerhetskopior innehåller all information och alla inställningar som lagras på din enhet och som inte redan synkroniseras med iCloud. I iCloud-säkerhetskopior ingår inte:

• Data som du redan lagrar och synkroniserar på iCloud, till exempel kontakter, kalendrar och anteckningar
  • Bilder, om du har aktiverat iCloud-bilder
  • iMessage-, SMS- och MMS-meddelanden, om du synkroniserar meddelanden med iCloud
  • Data som är lagrade på andra molntjänster, som Gmail- och Exchange-e-post
  • Apple Mail-data
  • Information och inställningar för Apple Pay
  • Face ID- och Touch ID-inställningar
  • iCloud-musikbibliotek- och App Store-innehåll.

Läs mer om vad iCloud säkerhetskopierar

Säkerhetskopior från din dator

Att säkerhetskopiera din enhet till datorn är inte detsamma som att synkronisera. I en säkerhetskopia ingår nästan alla din enhets data och inställningar. En säkerhetskopia från datorn innehåller inte:

• Innehåll från iTunes Store och App Store eller PDF-filer som hämtats direkt till Apple Books
  • Innehåll som synkroniserats från din Mac eller PC, såsom importerade MP3-filer eller cd-skivor, videor, böcker och bilder
  • Data som redan synkroniserats och lagrats på iCloud, till exempel iCloud-bilder, iMessage-meddelanden samt SMS- och MMS-meddelanden
  • Face ID- och Touch ID-inställningar
  • Information och inställningar för Apple Pay
  • Apple Mail-data
  • Data från Aktivitet, Hälsa och Nyckelring (du kan endast säkerhetskopiera det här innehållet med krypterade säkerhetskopior).

Läs om hur du säkerhetskopierar, hittar säkerhetskopior och raderar säkerhetskopior som du inte längre behöver på din Mac eller pc

Kan jag använda enhetens säkerhetskopia för andra typer enheter, exempelvis en iPhone-säkerhetskopia till en iPad?

Du kan återskapa en enhet från en säkerhetskopia av en annan typ av enhet, till exempel en iPad-säkerhetskopia till en iPhone, men då överförs inte alla typer av innehåll:

• Bilder, såvida du inte använder iCloud-bilder
  • Meddelanden och bilagor i Meddelanden, såvida du inte synkroniserar meddelanden med iCloud
  • Röstmemon
  • Appar som inte är kompatibla med enheten som du ställer in. (Appar som endast är kompatibla med iPad överförs till exempel inte till din iPhone.)