Hvis du ikke kan sende eller motta e-post på Macen

Hvis du har problemer med å sende eller motta e-post ved bruk av Mail-appen på Mac, kan du prøve de følgende løsningene.

Hvis Macen er koblet til internett, men plutselig slutter å sende eller motta e-post, bør du generelt prøve igjen senere. Hvis problemet vedvarer, kan du kontakte e-postleverandøren for å få hjelp til å løse problemet. Hvis du bruker Apples iCloud Mail, kan du finne ut hvordan du løser problemer med iCloud Mail.

Se etter statusmeldinger

Du ser kanskje et statussymbol som et lynNo alt supplied for Image eller advarselssymbolNo alt supplied for Image ved siden av kontoens innboks i Mail-sidepanelet, eller øverst til høyre i Mail-vinduet. Klikk på det for å finne ut mer.

iCloud-konto i Mail-sidepanelet med lynsymbolet vist
  • Hvis statusen er Nettverk frakoblet, må du kontrollere at Macen er koblet til internett.

• Hvis statusen er Pålogging feilet, kan du kontakte leverandøren av e-posttjenester for å forsikre deg om at kontoen er riktig konfigurert på Macen.

• Hvis Mail spør om passord, men det ikke hjelper å skrive inn passordet, må du finne ut hvorfor e-postleverandøren avviser passordet ditt.

• Hvis e-posttjenesten er midlertidig utilgjengelig, kan e-postleverandøren ha en statusmelding på nettstedet sitt. Systemstatus-siden til Apple viser for eksempel statusen til iCloud Mail. Statussider er også tilgjengelige for andre e-posttjenester, som for eksempel Gmail og Outlook. Det er ikke sikkert at alle korte tjenestebrudd vises på en systemstatusside, så det kan være lurt å prøve igjen senere.

Test med webmail

Mange e-postleverandører har webmail, som er en måte å vise e-post på i nettlesere som Safari, i stedet for i en e-postapp som Mail. Hvis du for eksempel bruker en iCloud Mail-konto, kan du bruke iCloud.com til å sende og motta e-post.

Webmail er en fin måte å bekrefte at kontoen er gyldig på, men det trenger ikke å bety at kontoen er riktig konfigurert i Mail på Macen. E-postleverandøren kan hjelpe deg med å bekrefte e-postinnstillingene og se etter andre problemer som påvirker sending og mottak av e-post.

Fjern e-postkontoen din, og legg den deretter til igjen

Hvis ingen andre løsninger fungerer, gjør du følgende:

1. Fjern e-postkontoen din i Mail.

2. Legg til e-postkontoen din i Mail igjen. Når du legger til kontoen, må du kontrollere at du har valgt riktig e-posttjenesteleverandør for e-postadressen din.

3. Prøv å sende og motta e-post.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.