Om du behöver hjälp med wifi-lösenordet

Känner du inte till eller kommer inte ihåg lösenordet till ett wifi-nätverk? Dessa lösningar kan vara till hjälp.

Om ett wifi-nätverk har ett låsIngen bildtext för denna bild bredvid namnet är det ett lösenordsskyddat nätverk. Wifi-lösenord är skiftlägeskänsliga, så kontrollera att du skriver rätt tecken med stora eller små bokstäver.

Ingen bildtext för denna bild
Ingen bildtext för denna bild

Få wifi-lösenordet från en annan enhet

Andra Apple-enheter som har anslutit till wifi-nätverket kan dela nätverkslösenordet med dig. Du kan också visa eller kopiera lösenordet från dem.

iPhone eller iPad

Dela lösenordet från iPhone eller iPad

Visa sparade wifi-lösenord på iPhone eller iPad

Mac

Dela lösenordet från Mac

Du kan också kopiera lösenordet om din Mac använder macOS Ventura eller senare:

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar.

2. Klicka på Nätverk i sidofältet och klicka sedan på Wi-Fi till höger.

3. Rulla nedåt och klicka på Avancerat för att öppna listan över kända nätverk.

4. Klicka på knappen MerIngen bildtext för denna bild bredvid nätverksnamnet och välj sedan Kopiera lösenord.

5. Klistra in lösenordet någon annanstans för att visa det. Om du äger båda enheterna kan det hända att du kan använda Universella urklipp för att klistra in lösenordet direkt på din andra enhet.

Kolla upp wifi-lösenordet på andra sätt

Om du använder ett offentligt wifi-nätverk på ett bibliotek, hotell, företag eller annat gemensamt utrymme kan du be personalen om hjälp eller titta efter skyltar eller informationsblad som visar nätverkets namn och lösenord. Vissa offentliga wifi-nätverk kan be dig att logga in efter att du har anslutit till nätverket.

Om du är administratör för wifi-routern och kan logga in på dess administrationswebbsida eller app kan du visa eller ändra nätverkets lösenord där.

Titta efter en etikett på wifi-routern, läs routerdokumentationen eller titta efter ett informationsblad som lämnats av personen eller internetleverantören som konfigurerade routern. Där kan nätverkets standardnamn (eller SSID) och lösenord (eller nätverksnyckel) visas, och det kan hända att de fortfarande används.

Fråga personen eller internetleverantören som konfigurerade routern. Du kan även fråga routerns tillverkare. Det kan hända att tillverkaren kan hjälpa dig att hitta eller återställa lösenordet.

Glöm wifi-nätverket och anslut sedan igen

Om din enhet tidigare har anslutit till nätverket och du vill att den ska ansluta med ett annat lösenord ska du glömma wifi-nätverket:

Så här glöms ett wifi-nätverk

Anslut sedan till nätverket igen. När du ansluter till nätverket igen blir du ombedd att ange det aktuella lösenordet.