Over lokale momentopnamen van Time Machine

Met Time Machine kun je bestanden terugzetten vanuit lokale momentopnamen van je bestanden, zelfs wanneer je Time Machine-reservekopieschijf niet beschikbaar is.

Je Time Machine-reservekopieschijf is mogelijk niet altijd beschikbaar. Daarom bewaart Time Machine sommige reservekopieën op je Mac. Dit zijn lokale momentopnamen.

Lokale momentopnamen gebruiken

Wanneer je reservekopieschijf niet beschikbaar is, gebruikt Time Machine automatisch lokale momentopnamen om ervoor te zorgen dat je bestanden kunt herstellen. Zorg dat de reservekopieschijf weer verbonden is om nog meer reservekopieën beschikbaar te maken.

Bestanden herstellen vanuit Time Machine

Hoe vaak worden lokale momentopnamen opgeslagen?

Time Machine slaat ongeveer een keer per uur een momentopname van je opstartschijf op en bewaart deze 24 uur lang. Daarnaast wordt een momentopname van de meest recent gemaakte Time Machine-reservekopie bewaard totdat er extra schijfruimte nodig is. In macOS High Sierra of nieuwer wordt er een extra momentopname opgeslagen voordat er een macOS-update wordt geïnstalleerd.

Hoe lokale momentopnamen opslagruimte gebruiken

Je hoeft je geen zorgen te maken over hoeveel opslagruimte de lokale momentopnamen in beslag nemen, omdat ze geen gebruik maken van de schijfruimte die nodig is voor taken zoals het downloaden of kopiëren van bestanden, of het installeren van nieuwe software. Je Mac beschouwt de ruimte die door de momentopnamen wordt gebruikt gewoon als beschikbare opslagruimte.

Ondanks dat zorgt Time Machine ervoor dat de momentopnamen alleen worden opgeslagen op schijven met voldoende vrije ruimte. Daarnaast worden momentopnamen automatisch verwijderd naarmate ze verouderd raken of wanneer de schijfruimte vereist is voor andere zaken.

Als je lokale momentopnamen handmatig wilt verwijderen, kun je het maken van automatische reservekopieën tijdelijk uitschakelen:

1. Open de Time Machine-instellingen:

• Kies Time Machine-instellingen (of voorkeuren) in het menu Time MachineGeen alt beschikbaar voor afbeelding in de menubalk.

• In macOS Ventura of nieuwer kies je het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen', klik je op 'Algemeen' in de navigatiekolom en klik je vervolgens op 'Time Machine' aan de rechterkant.

• In macOS Monterey of ouder kies je het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik je op 'Time Machine'.

2. Schakel automatische reservekopieën uit in de Time Machine-instellingen:

• In macOS Ventura of nieuwer klik je op 'Opties', kies je 'Handmatig' in het venstermenu 'Frequentie reservekopie' en klik je op 'Gereed'.

• In macOS Monterey of ouder schakel je 'Automatische reservekopieën' uit of gebruik je de aan/uit-schakelaar, afhankelijk van wat je ziet.

3. Wacht enkele minuten totdat de lokale momentopnamen zijn verwijderd. Vervolgens schakel je 'Automatische reservekopieën' weer in. Time Machine onthoudt de eerder gebruikte reservekopieschijven.