Jos iCloud Mail ei toimi

Voit käyttää iCloud Mailia Mail-apissa, jos käytössäsi on iPhone, iPad, iPod touch tai Mac, tai iCloud.comissa, jos käytössäsi on iPad, Mac tai Windows-tietokone. Toimi seuraavien ohjeiden mukaan, jos et pysty käyttämään sähköpostiasi tai lähettämään ja vastaanottamaan viestejä @icloud.com-sähköpostiosoitteesi kautta.

Ensimmäiseksi tarkistettavat asiat

1. Tarkista iCloud Mailin järjestelmän tila.

2. Varmista, että olet ottanut iCloud Mailin käyttöön:

• Avaa Mail-appi Macissa ja valitse sitten Mail > Asetukset. Klikkaa Tilit ja valitse sitten iCloud-tilisi sivupalkista. Varmista Tilin tiedot -kohdassa, että tili on otettu käyttöön ja että se on linjoilla.

• Valitse iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa Asetukset > [oma nimesi] > iCloud ja varmista, että Mail-valinta on otettu käyttöön.

3. Varmista, että et ole ylittänyt iCloud-tallennustilakiintiötäsi. Jos ylität iCloud-tallennustilakiintiösi, lue, miten voit vapauttaa tilaa iCloudissa.

4. Varmista, että laitteessa on ohjelmiston uusin versio.

Jos sähköpostin lähettämisessä tai vastaanottamisessa iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa on ongelmia

1. Tarkista Internet-yhteys. Avaa apple.com/fi Safarissa iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa.

2. Jos haluat tarkistaa, pystytkö vastaanottamaan sähköpostia iCloud-sähköpostitililläsi toisella laitteella, siirry iCloud.comiin Macissa tai Windows-tietokoneessa.

3. Varmista, että olet laittanut Mailin iPhonen, iPadin tai iPod touchin Asetuksissa päälle. Napauta Asetukset > [oma nimesi] > iCloud ja laita Mail-valinta päälle.

4. Varmista, että uudet tiedot työnnetään automaattisesti laitteeseen. iOS 14:ssä ja uudemmissa napauta Asetukset > Mail > Tilit > Hae uudet tiedot ja valitse Push. iOS 13:ssä ja aiemmissa napauta Asetukset > Salasanat ja tilit > Hae uudet tiedot ja valitse sitten Push.

• Varmista Push-toiminnon toimivuus lähettämällä tiliisi sähköpostia.

• Napauta Hae uudet tiedot -kohdassa iCloud-tiliäsi ja laita Push päälle. Voit käyttää Pushia vain yhdellä tilillä kerrallaan.

5. Sammuta laite ja käynnistä se uudelleen.

6. Jos sähköpostin lähettäminen tai vastaanottaminen ei edelleenkään onnistu, laita kohdissa 3 ja 4 mainitut asetukset pois päältä, käynnistä laite uudelleen ja laita sitten asetukset takaisin päälle.

Jos et voi käyttää iCloud Mailia osoitteessa iCloud.com

iPadissa, Macissa ja Windows-tietokoneessa voit käyttää iCloud Mailia osoitteessa iCloud.com. Käytä iPhonessa sen sijaan Mail-appia.

1. Varmista, että selaimesi on ajan tasalla. Jos käytät Safaria, päivitä Safari uusimpaan versioon.

2. Tyhjennä selaimen välimuisti. Valitse Safarissa Safari > Asetukset. Klikkaa Lisävalinnat-välilehteä. Valitse Näytä Kehitys-valikko valikkorivillä ja sulje sitten Asetukset. Klikkaa Kehitys-valikkoa ja valitse sitten Tyhjennä välimuistit. Jos käytät jotain muuta selainta, tutustu sen ohjevalikkoon.

3. Jos pystyt käyttämään iCloud Mailia toisesta paikasta tai toisella internet-yhteydellä, ota yhteys internet-palveluntarjoajaan tai verkon ylläpitäjään. Jotkin internet-määritykset estävät tahattomasti tai tarkoituksella pääsyn tiettyihin verkkosivustoihin tai -palveluihin, esimerkiksi iCloud Mailiin.

Jos sähköpostin lähettäminen Macin Mail-apista ei onnistu

Noudata näitä ohjeita, jos viestiä ei voida toimittaa, jos viestin liitetiedosto on suuri tai jos vastaanottaja ei saa viestiä.

Jos saat varoitusviestin, kun lähetät viestin @icloud.com-sähköpostiosoitteesta Macin Maililla

Jos näet varoitusviestin ”Viestiä ei voitu lähettää. Se säilytetään Lähtevät-postilaatikossa kunnes sen lähettäminen on mahdollista.”, varmista, että lähtevän postin tiliksi on valittu iCloud.

1. Avaa Mail ja valitse Mail > Asetukset.

2. Klikkaa Tilit-välilehteä.

3. Valitse iCloud-sähköpostitilisi.

4. Klikkaa Palvelinasetukset-välilehteä. Jos iCloudia ei näy lähtevän postin tilinä, valitse iCloud.

• If you choose Edit SMTP Server List, you won't see your iCloud account listed as an option.

Jos haluat lähettää suuren liitetiedoston

Viestin liitetiedostot eivät voi olla suurempia kuin mitä vastaanottajan ja lähettäjän sähköpostipalveluntarjoajat sallivat. Enimmäiskoko vaihtelee sähköpostipalveluntarjoajan mukaan. Kokeile käyttää Mail Dropia, pakata tiedosto ennen sen lähettämistä tai lähettää viesti ilman liitettä.

Jos vastaanottaja ei saa viestiäsi

1. Jos Saapuneet-kansioon tulee viestin lähettämisen jälkeen Tuntematon osoite- viesti tai viesti, jonka mukaan toimittamaton viesti palautettiin, varmista Lähetetyt-postilaatikosta, että vastaanottajan sähköpostiosoite on oikein.

2. Jos käytät macOS Mailia tai jos käytät iCloud Mailia Safarissa tai muussa tuetussa verkkoselaimessa, tarkista Luonnokset-, Lähetetyt- ja Lähtevät-postilaatikot:

• Jos viestistä on lähettämätön kopio Luonnokset-kansiossa, yritä lähettää viesti uudelleen.

• Jos viesti on Lähtevät-kansiossa, varmista, että tietokone on yhteydessä internetiin, ja valitse lähtevän postin tiliksi iCloud yllä olevien ohjeiden avulla.*

3. Pyydä vastaanottajaa tarkistamaan roskapostikansiot tai -postilaatikot.

4. Jos vastaanottaja ei edelleenkään saa viestiäsi mutta viestisi lähetetään ilman varoituksia tai Toimittamaton viesti -viestejä, iCloud Mailin palvelimet saattavat tai vastaanottajan sähköpostipalvelin saattaa estää tai suodattaa viestisi. Voit selvittää asian ottamalla yhteyttä iCloud-tukeen. Pyydä lisäksi vastaanottajaa ottamaan yhteyttä sähköpostinsa ylläpitäjään.

* Jos käytät muuta kuin iCloudin SMTP-palvelinta, älä käytä iCloud-sähköpostiosoitettasi lähettäjän osoitteena. Muussa tapauksessa sähköpostiasi ei ehkä toimiteta tai se lähetetään ehkä vastaanottajan roskapostikansioon.

Jos viestien vastaanottaminen onnistuu, mutta niiden lähettäminen ei

Internet-palveluntarjoaja saattaa estää sähköpostin lähettämisen verkostaan SMTP-protokollalla. Ota yhteys palveluntarjoajaasi ja kysy SMTP-liikenteestä, joka kohdistuu palveluntarjoajan verkon ulkopuolella olevaan ulkoiseen palveluun (kuten iCloudiin). Jos internet-palveluntarjoaja estää SMTP-liikenteen, kysy, miten SMTP-esto voidaan poistaa.

Jos internet-palveluntarjoajasi ei estä SMTP-liikennettä mutta et voi edelleenkään lähettää viestejä, ota yhteys Apple-tukeen.

Jos sähköpostin vastaanottaminen Macin Mail-apissa ei onnistu

1. Etsi iCloud-sähköpostitilisi nimi Mailin pääikkunan vasemmalta puolelta. Jos tilisi nimi on himmennettynä ja sen vieressä on salamaniskun symboli, tilisi on offline-tilassa.

2. Muodosta internet-yhteys tilisi siirtämiseksi linjoille.

3. Valitse Postilaatikko. Jos Siirrä kaikki tilit linjoille -valinta on himmennetty, tilisi ovat jo linjoilla.

Jos et edelleenkään voi vastaanottaa sähköpostiviestejä, ota yhteys Apple-tukeen.

Jos haluat poistaa ehdotetun äskeisen yhteystiedon iCloud Mailissa

Kun olet kirjautuneena iCloudiin, saatat nähdä äskeiset sähköpostiosoitteesi laitteissasi ehdotettuina yhteystietoina. Jos haluat estää yhteystiedon näkymisen ehdotuksena, toimi seuraavasti:

1. Aloita uusi sähköposti iCloud.com-sivustossa klikkaamalla uusi viesti -painikettaNo alt supplied for Image.

2. Ryhdy kirjoittamaan Vastaanottaja-kenttään sähköpostiosoitetta, jonka haluat kätkeä.

3. Vie kohdistin osoitteen päälle ja klikkaa poistopainikettaNo alt supplied for Image.

4. Valitse Poista äskeisistä.

Ohjeita iCloudin Windows-version käyttöön

Jos käytät Outlookia, lue ohjeet iCloud Mailin, yhteystietojen ja kalenterien käyttöön.

Lisäohjeet

Jos tarvitset edelleen apua, ota yhteys Apple-tukeen.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.